Blog

Voedselbank De Bilt / Nieuws  / Coronacrisis  / Als ondernemer naar de voedselbank?!? Nou, écht niet!

Als ondernemer naar de voedselbank?!? Nou, écht niet!

“Ik dop mijn eigen boontjes wel.”

Probleem is alleen dat je die boontjes nu niet hebt. Wij wel. Voor jou.

De schaamte, de schande, de trots!

Bij onze voedselbank werken mensen die zelfstandig ondernemer zijn (geweest), mensen uit de hulpverlening en mensen die zelf afnemer zijn geweest.  Zij snappen het scala aan emoties en geven advies:

Je wilt niet je hand ophouden? Je wilt iets terug doen?

Dat kan! Als de betere tijden voor je aanbreken en er is een supermarktactie in de buurt, koop dan wat producten extra en doneer ze aan ons. Daarmee help je mensen die op dat moment door zo’n tijd gaan als jij nu. Je kunt later ook een financiële donatie doen. Altijd heel fijn voor onze lopende kosten of om voedsel te kopen. Je bent niks verplicht, het zijn tips om je niet afhankelijk te hoeven voelen.

Investering

Je investeert in jezelf, jij (en je gezin) kan lekker eten, je weer sterker voelen. Je hebt te eten, dus minder zorgen. Bovendien ben je zo dapper geweest een lastige stap te zetten, ook niet verkeerd.

Maar toch, mij zien ze daar niet!

Hoeft ook niet. We bezorgen zelfs thuis, als je dat wilt. Dat scheelt namelijk weer mensen in de voedselbank en dat past binnen de coronamaatregelen. We bezorgen niet met de voedselbankbus, maar in neutrale wagens. We houden zelf namelijk ook erg van privacy.

En die papierwinkel dan?

We gaan uit van drie maanden voedselhulp. Mocht je daarna nog hulp nodig hebben, dan kijken we naar de papieren. Niet eerder.

Wij maken de drempel zo laag mogelijk, maar verder:

is it up to you!

Procedure

Stuur een mail met je naam en telefoonnummer naar: hulp@voedselbankdebilt.nl Je wordt gebeld, dan wordt besproken hoe  de voedselhulp in zijn werk gaat.

Mede dankzij steun uit de Biltse samenleving, hebben wij elke week genoeg mooi voedsel!