Voedsel doneren - Voedselbank De Bilt
52
page-template-default,page,page-id-52,page-child,parent-pageid-1147,cookies-not-set,eltd-core-1.3,averly-ver-1.8,,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-main-style1,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,eltd-dark-header

Voedsel doneren

Voedselbank De Bilt / Help mee / Voedsel doneren

LET OP!
Particulieren wordt gevraagd
voorlopig geen voedsel langs te brengen

Om zoveel mogelijk risico op besmettingen met het coronavirus te vermijden, stopt de voedselbank voorlopig met het ontvangen van voedseldonaties, zowel vers als houdbaar, door particulieren. We laten het weten als dat weer kan.

Omdat het niet veilig meer is om voedsel langs te brengen heeft het bestuur besloten om nu financiële donaties te vragen, waar voedsel mee gekocht kan worden. Elke euro is welkom. Doneren kan via onderstaande knop!
.

.


.

Waarom wij voedsel nodig hebben

Ruim 1,3 miljoen mensen in Nederland leven rond de armoedegrens. Zo’n 132.500 klanten krijgen van de voedselbanken een steuntje in de rug in een periode waarin ze het financieel heel slecht hebben. Het streven is om wekelijks een gevarieerd pakket samen te stellen van ongeveer 20 producten, afgestemd op de grootte van het gezin.

Voedselbanken Nederland heeft als doel structureel 20% van deze armsten van voedsel te voorzien. Willen we dit doel bereiken, dan hebben we structureel meer voedsel nodig. Voedsel dat anders vernietigd wordt. Met het voedsel dat gedoneerd wordt bereiken de voedselbanken momenteel zo’n 4% van mensen die in armoede leven. Dat is een druppel op de gloeiende plaat.

Uw hulp is dus meer dan welkom!

Wat kan ik doneren?

Houdbaar voedsel is altijd welkom! Denk aan:

  • alle soorten rijst;
  • pasta;
  • bloem;
  • meel;
  • olie.

Heeft u ander voedsel in de aanbieding? Neem dan vooral even contact met ons op, we denken graag met u mee.

Waar kan ik doneren?

Voedsel kan elke dinsdag- en vrijdagmorgen (10.00 – 12.00 uur) bij ons langs gebracht worden.

Ons adres
Sociaal Warenhuis
Molenkamp 48, De Bilt
(aan de parkeerplaats achter Dirk, Hessenweg)

Extra maatregelen rondom de coronacrisis
Houdt u rekening met de volgende tijdelijke veiligheidsmaatregelen: zorg ervoor dat de producten in een tas zitten die wij mogen houden.
Als u bij onze locatie bent verloopt het afgifteproces als volgt:

  • U belt aan, wij doen open;
  • U zet de tas met voedsel in de hal;
  • Onze medewerker neemt de tas mee.

Zo kunnen we gepaste afstand houden en hopen we besmettingen te voorkomen. Alvast bedankt voor uw donatie!