Voedsel doneren

Voedselbank De Bilt / Help mee / Voedsel doneren

Donaties die welkom zijn

  • Financiële donaties: https://voedselbankdebilt.nl/doneren/
  • Gezond voedsel: vers en houdbaar (voorbeelden: rijst, pasta, bloem, meel, olie, oogst uit de moestuin, koffie, thee, saus)
  • Verzorgingsproducten zoals: tandenpasta, shampoo, deodorant, incontinentiemateriaal, maandverband, tampons, luiers (baby naar een nieuwe maat luier? Geef ons gerust het restant, graag met de maat zichtbaar op de verpakking).

Heeft u ander voedsel in de aanbieding? Neem dan vooral even contact met ons op, we denken graag met u mee

Let op: eerst een afspraak maken!

We vragen u om eerst te bellen om een afspraak te maken, zodat we niet te veel mensen tegelijk aan de voordeur hebben.

Telefoonnummer: 030 – 751 4601.
Mochten we niet aanwezig zijn, spreek dan het antwoordapparaat in of bel 06 – 51 79 19 76.

Ons adres

Sociaal Warenhuis
Molenkamp 48
3732 EV De Bilt

Verder geen non-food alstublieft

Behalve de genoemde verzorgingsproducten kunnen we GEEN non-food aannemen. Hiervoor verwijzen we door naar de winkels van de Emmaus
.

.


.

Waarom wij voedsel nodig hebben

Ruim 1,3 miljoen mensen in Nederland leven rond de armoedegrens. Zo’n 132.500 klanten krijgen van de voedselbanken een steuntje in de rug in een periode waarin ze het financieel heel slecht hebben. Het streven is om wekelijks een gevarieerd pakket samen te stellen van ongeveer 20 producten, afgestemd op de grootte van het gezin.

Voedselbanken Nederland heeft als doel structureel 20% van deze armsten van voedsel te voorzien. Willen we dit doel bereiken, dan hebben we structureel meer voedsel nodig. Voedsel dat anders vernietigd wordt. Met het voedsel dat gedoneerd wordt bereiken de voedselbanken momenteel zo’n 4% van mensen die in armoede leven. Dat is een druppel op de gloeiende plaat.

Uw hulp is dus meer dan welkom!