Vrijwilliger worden

Voedselbank De Bilt / Help mee / Vrijwilliger worden

Onze vacatures

Wie wij zijn

Voedselbank De Bilt is een organisatie die voedselhulp biedt aan mensen die in ernstige financiële problemen zijn geraakt, en die in een van de zes kernen van de gemeente De Bilt wonen, dus in Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk of Westbroek. Wij geven voedsel dat is gedoneerd en/of door ons gekocht dankzij financiële donaties

Vrijwilligers

Bij de voedselbank werken uitsluitend vrijwilligers. Iedereen, in welke functie dan ook, werkt geheel onbetaald. We zijn met zo’n 90 medewerkers, in diverse functies/teams, zoals magazijnteam, winkelteam, chauffeurs, bestuursleden, team uitgifte, gastvrouwen/gastheren, team events, webmaster, team social media.  

We zoeken

mensen die zich aan onze voedselbank willen binden, die zich in willen zetten en aan willen pakken. Bovenaan deze pagina staan de huidige vacatures.

We bieden

zinvol werk, in afwisselende functies in een sociale organisatie. Je hebt contact met veel mensen. Door jouw inzet draag je rechtstreeks bij aan het verbeteren van de situatie van circa 500 volwassenen en kinderen, die onze voedselhulp nodig hebben. Daarnaast proberen we jaarlijks een gezellig samenzijn te organiseren voor de medewerkers.  

We vragen 

van onze medewerkers dat zij zorgvuldig met afnemers (de “klanten”), met elkaar en met voedsel omgaan. Dat ze bereid zijn bij te willen leren op de werkvloer, bijvoorbeeld over zorgvuldig omgaan met voedsel (voedselveiligheid). Natuurlijk zijn wij bereid daarbij zo nodig te helpen. We vragen onze medewerkers of ze, naast hun eigen functie en binnen hun mogelijkheden, af en toe mee willen werken aan winkelacties. Dat houdt in: op een afgesproken tijdstip bij een supermarkt aanwezig te zijn met een aantal collega’s om flyers uit te delen en de door klanten gedoneerde levensmiddelen in ontvangst te nemen. Onze aanwezigheid stimuleert klanten om meer te doneren!  

Liever eenmalig of af en toe? 

Wil je liever geen vaste medewerker worden, maar af en toe bijspringen, bijvoorbeeld bij de hierboven genoemde winkelacties? Heel graag! Neem hiervoor contact op met Bas, coördinator Events, via mailadres event@voedselbankdebilt.nl, of telefonisch 06 53 41 30 04.

Algemene informatie

Voor verdere informatie kun je contact met ons opnemen via contact@voedselbankdebilt.nl