Vacature: coördinator magazijn

Voedselbank De Bilt / Help mee  / Vrijwilliger worden / Vacature: coördinator magazijn

Wie wij zijn

Voedselbank de Bilt is een organisatie die voedselhulp biedt aan mensen die in ernstige financiële problemen zijn geraakt, en die in een van de zes kernen van de gemeente de Bilt wonen, dus in Bilthoven, de Bilt, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk of Westbroek. Wij geven voedsel dat is gedoneerd en/of door ons gekocht dankzij financiële donaties. 

Vrijwilligers

Bij de voedselbank werken uitsluitend vrijwilligers. Iedereen, in welke functie dan ook, werkt geheel onbetaald. We zijn met zo’n 80 medewerkers, in diverse functies/teams, zoals magazijnteam, winkelteam, chauffeurs, bestuursleden, team uitgifte, gastvrouwen/gastheren, team events, webmaster, team social media. Voor ons magazijn zoeken we een tweede

Coördinator magazijn

Wie zoeken we?

Een meewerkend coördinator m/v die verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen in ons magazijn, dat gevestigd in het Sociaal Warenhuis aan de Molenkamp 48 in De Bilt. Dat doe je samen met  de collega coördinator en met de aanwezige magazijn vrijwilligers.

Je ziet erop toe dat de aangevoerde levensmiddelen correct worden opgeslagen en dat de voorraad wordt beheerd. Je bepaalt in overleg met de collega’s van de uitgifte welke levensmiddelen in de pakketten klaargemaakt worden voor de uitgifte aan afnemers, welke twee maal per week plaats vindt.

Voedselbank De Bilt is gecertificeerd en het toezien op het naleven van de voedselveiligheid en hygiëne is een belangrijke taak van de coördinator.

Je bent voor de functie ongeveer (op werkdagen) 10 uur per week beschikbaar en overlegt met de collega coördinator de tijdsverdeling.

We bieden

Zinvol werk, in een afwisselende functie in een sociale organisatie. Je hebt contact met veel mensen. Door jouw inzet draag je rechtstreeks bij aan het verbeteren van de situatie van circa 350 volwassenen en kinderen, die onze voedselhulp nodig hebben. Daarnaast proberen we, met inachtneming van de corona regels, de medewerkers te binden met collegialiteit en gezelligheid.  

Eén van de leden van het bestuur is je aanspreekpunt en zorgt voor terugkoppeling van en naar het bestuur. 

Van de coördinator vragen we communicatieve kwaliteiten, benaderbaarheid en flexibiliteit. Eveneens zijn organisatorische vaardigheden gewenst. De coördinator is in staat door de week meerdere malen ter plaatse te zijn voor het contact met de magazijn-vrijwilligers . Enige kennis over voedsel is zeker een pré, maar niet onmisbaar. Van al onze vrijwilligers vragen wij dat zij zorgvuldig met afnemers (de “klanten”), met elkaar en met voedsel omgaan. Dat ze bereid zijn bij te willen leren op de werkvloer, bijvoorbeeld over voedselveiligheid. Natuurlijk zijn wij bereid daarbij zo nodig te helpen.

We vragen 

Van de coördinator vragen we communicatieve kwaliteiten, benaderbaarheid en flexibiliteit. Eveneens zijn organisatorische vaardigheden gewenst. De coördinator is in staat door de week meerdere malen ter plaatse te zijn voor het contact met de magazijn-vrijwilligers . Enige kennis over voedsel is zeker een pre, maar niet onmisbaar. Van al onze vrijwilligers vragen wij dat zij zorgvuldig met afnemers (de “klanten”), met elkaar en met voedsel omgaan. Dat ze bereid zijn bij te willen leren op de werkvloer, bijvoorbeeld over voedselveiligheid. Natuurlijk zijn wij bereid daarbij zo nodig te helpen.

Algemeen

Voor de vrijwilligers hebben wij een vrijwilligersverzekering. Wij bieden een vrijwilligersovereenkomst aan en zorgen voor een introductieprogramma.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met bestuurslid René Grotenhuis, telefoon 06 20433341 of mail naar contact@voedselbankdebilt.nl.