Vacature: gastvrouw / gastheer

Voedselbank De Bilt / Help mee  / Vrijwilliger worden / Vacature: gastvrouw / gastheer

Wie zijn wij

Voedselbank De Bilt is een organisatie die voedselhulp biedt aan mensen die in ernstige financiële problemen zijn geraakt, en die in een van de zes kernen van de gemeente De Bilt wonen, dus in Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk of Westbroek. Wij geven voedsel dat is gedoneerd en/of door ons gekocht dankzij financiële donaties. In de voedselbank houden we ons aan de corona richtlijnen.

Vrijwilligers

Bij de voedselbank werken uitsluitend vrijwilligers. Iedereen, in welke functie dan ook, werkt geheel onbetaald. We zijn met zo’n 80 medewerkers, in diverse functies/teams, zoals magazijnteam, winkelteam met gastvrouwen/gastheren, chauffeurs, team events, webmaster, team social media en bestuur. Voor ons winkelteam zoeken we een aantal:

Gastvrouwen / gastheren

Taakomschrijving

Begeleiden van de afnemers. Door corona is het inrichten van onze winkel tijdelijk stopgezet. We hopen in de loop van 2022 de winkel weer te kunnen openen. Nu worden de producten uitgedeeld. De gastvrouw / gastheer overhandigt de houdbare producten, zodat de afnemer die in eigen tassen kan inpakken. De gastvrouw / gastheer haalt de verse en koel – / vriesproducten en helpt de afnemer de tassen in te pakken
Hij/zij maakt na de uitgifte samen met de andere gastvrouwen / gastheren alle ruimtes weer in orde (opruimen/schoonmaken): het magazijn, de ontvangstruimte, de keuken en het toilet.

Wie zoeken we?

Een sociale aanpakker die discreet met mensen en de situatie omtrent onze afnemers kan omgaan. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en empathische kwaliteiten Je kunt samenwerken en je bent flexibel.

Beschikbaarheid van minimaal 3 uur per week, op dinsdag of vrijdagmiddag. In de toekomst ook uit te breiden naar de donderdag.

Wat we bieden

Zinvol werk, in een afwisselende functie met veel vrijheid in een sociale organisatie. Je hebt contact met allerlei verschillende mensen. Door jouw inzet draag je rechtstreeks bij aan het verbeteren van de situatie van circa 350 volwassenen en kinderen, die onze voedselhulp nodig hebben. Daarnaast proberen we, met inachtneming van de corona regels, de medewerkers te binden met collegialiteit en gezelligheid. Mede door jouw inzet vinden er extra donaties (zowel voedsel als geld) plaats, staan mensen positief tegenover de Voedselbank en is er waardering voor onze vrijwilligers. Een cursus voedselveiligheid maakt onderdeel uit van de inwerkperiode.

Algemeen

Voor de vrijwilligers hebben wij een vrijwilligersverzekering. Wij bieden een vrijwilligersovereenkomst aan en zorgen voor een introductieprogramma.

Interesse?

Voor verdere informatie kun je telefonisch contact opnemen met een van de coördinatoren Winkelteam op dinsdag of vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur of mail naar contact@voedselbankdebilt.nl.