Vacature: magazijnmedewerkers

Voedselbank De Bilt / Help mee  / Vrijwilliger worden / Vacature: magazijnmedewerkers

Wie wij zijn

Voedselbank De Bilt is een organisatie die voedselhulp biedt aan mensen die in ernstige financiële problemen zijn geraakt, en die in een van de zes kernen van de gemeente De Bilt wonen, dus in Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk of Westbroek. Wij geven voedsel dat is gedoneerd en/of door ons gekocht dankzij financiële donaties. In de voedselbank houden we ons aan de corona richtlijnen.

Vrijwilligers

Bij de voedselbank werken uitsluitend vrijwilligers. Iedereen, in welke functie dan ook, werkt geheel onbetaald. We zijn met zo’n 80 medewerkers, in diverse functies/teams, zoals magazijnteam, winkelteam met gastvrouwen/gastheren, chauffeurs, team events, webmaster, team social media en bestuur. Voor ons magazijnteam zoeken we een aantal:

Magazijnmedewerkers

Taakomschrijving

Als magazijnmedewerker ben je met een 10-tal andere magazijnmedewerkers en twee coördinatoren magazijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in ons magazijn. Op alle werkdagen worden levensmiddelen bij de supermarkten opgehaald en naar het magazijn van de voedselbank gebracht. Tevens wordt voedsel opgehaald van het landelijk distributiecentrum in Arnhem en ontvangen we giften van particulieren en plaatselijke organisaties. Op basis van gemaakte afspraken worden levensmiddelen in de koelcel of in de vriescel opgeslagen. Je sorteer de levensmiddelen die bij kamer-temperatuur in het magazijn worden opgeslagen naar THT datum. Op dinsdag en vrijdagochtend worden de levensmiddelenpakketten klaar gemaakt die ‘s-middags door de afnemers opgehaald worden. In samenspraak met de coördinator magazijn wordt bekeken hoeveel levensmiddelen er per pakket ingepakt kunnen worden. Samen met je team bewaak je de voedselveiligheid en volgens rooster houd je het magazijn schoon en opgeruimd.

Wie zoeken we?

Een sociale aanpakker die graag fysiek bezig is en in teamverband wil werken. Je kunt discreet met de situatie omtrent onze afnemers omgaan. Je kunt samenwerken en je bent flexibel.

Beschikbaarheid van minimaal 3 uur per week. In overleg worden de dagdelen vastgesteld.

Wat we bieden

Zinvol werk, in een afwisselende functie met veel vrijheid in een sociale organisatie. Je hebt contact met allerlei verschillende mensen. Door jouw inzet draag je rechtstreeks bij aan het verbeteren van de situatie van circa 350 volwassenen en kinderen, die onze voedselhulp nodig hebben. Daarnaast proberen we, met inachtneming van de corona regels, de medewerkers te binden met collegialiteit en gezelligheid. Mede door jouw inzet vinden er extra donaties (zowel voedsel als geld) plaats, staan mensen positief tegenover de Voedselbank en is er waardering voor onze vrijwilligers. Een cursus voedselveiligheid maakt onderdeel uit van de inwerkperiode.

Algemeen

Voor de vrijwilligers hebben wij een vrijwilligersverzekering. Wij bieden een vrijwilligersovereenkomst aan en zorgen voor een introductieprogramma.

Interesse?

Voor verdere informatie kun je telefonisch contact opnemen met een van de coördinatoren op dinsdag of vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur of mail naar contact@voedselbankdebilt.nl.