Blog

Voedselbank De Bilt / Nieuws  / Coronacrisis  / Hoe werken we tijdens de coronacrisis?

Hoe werken we tijdens de coronacrisis?

Strenge regels

We werken al vanaf het begin van de corona-crisis volgens strenge maatregelen, ondermeer omtrent hygiene en afstand houden. Verder werken we gespreid over de weekdagen en in kleinere groepen. Op maandag en donderdag vult een groep vrijwilligers de kratten alvast met houdbare producten, die klaargezet worden voor de uitgiftedagen dinsdag en vrijdag.

Procedures uitgifte

Ook op de uitgiftedagen (dinsdag en vrijdag) wordt gewerkt met kleine ploegen vrijwilligers. Voor elke afnemer staat de krat met houdbare producten klaar. Deze pakt hij/zij zelf over in de boodschappentas. De gastvrouw vult ondertussen een andere de tas met groente/fruit, brood, koel- en vriesproducten in de winkel en brengt die naar de afnemer. Zelf winkelen kan niet in deze coronatijd.

Thuisbezorgen van het voedselpakket

Afnemers kunnen het laten weten aan de gastvrouw of coördinator als zij hun voedselpakket thuisbezorgd willen krijgen. Thuisbezorgen gebeurt NIET met onze herkenbare voedselbankbus, wat sommige mensen plezieriger vinden.

Aantal personen dat voedselhulp krijgt

Het aantal schommelt altijd. Sommige mensen gaan weer zelfstandig verder, anderen komen erbij. Deze week kregen 331 personen voedselhulp, dat zijn 124 afnemers/huishoudens. We zijn voorbereid op toename van het aantal afnemers.

Snellere procedure

Personen die op dit moment acuut zonder of met veel minder gezinsinkomen te maken hebben gekregen ​en die daardoor in de problemen komen met hun huishoudelijke kosten,​ kunnen zich vanaf nu rechtstreeks bij ons melden.

  • stuur een mail naar ​hulp@voedselbankdebilt.nl;
  • Vermeld daarin naam en ​telefoonnummer;
  • U​ ​wordt snel teruggebeld en krijgt alle uitleg die nodig is over de procedure en welke informatie wij nodig hebben om voedselhulp te kunnen geven.

Steun uit de Biltse samenleving

Mede dankzij financiële donaties van organisaties, bedrijven, kerken, serviceclubs en vele, vele dorpsgenoten kunnen wij mooie voedselpakketten blijven geven! Dank daarvoor!