Blog

Voedselbank De Bilt / Nieuws  / In Memoriam Lucy Duindam

In Memoriam Lucy Duindam

Op 28 oktober 2021 is Lucy Duindam overleden. Lucy was zeer betrokken bij onze voedselbank, de laatste jaren als coördinator sociale media. Lucy is begonnen bij ons met het beheren van onze Social Media kanalen, door de jaren heen heeft Lucy een team om zich heen verzameld dat de verschillende kanalen kan beheren. Lucy kennen we als een zeer betrokken vrijwilliger met het hart op de goede plek. Haar netwerk binnen Voedselbanken Nederland was van grote waarde voor ons, maar bovenal hebben we veel profijt gehad van haar drive om de wereld een stukje beter te maken, met name voor de mensen die afhankelijk zijn van onze hulp. We missen haar dan ook enorm en dat zal de komende tijd wel blijven. 

Lucy beheerde niet alleen de sociale media, maar was ook de persoon die onze persberichten schreef en overal keek of ze ergens nieuws in zag. Altijd met respect voor betrokken personen en met de doelstelling van de Voedselbank met stip op 1. 

Op 11 september heeft ze het stokje overgedragen, omdat ze te ziek werd om nog actief te blijven. We wisten allemaal dat dat niet tijdelijk zou zijn, omdat Lucy niet iemand was om snel op te geven. Met verschillende bestuursleden en vrijwilligers hebben we haar afscheidsdienst bezocht, en hoe verdrietig ook, het was een Lucy-waardig afscheid. In alle verhalen herkenden we Lucy zoals ze bij ons ook was; recht door zee, no nonsens, een duidelijke visie en het hart op de goede plek.

Lucy je wordt gemist, maar je bent altijd in ons hart en hoofd bij ons.