Blog

Voedselbank De Bilt / Geen categorie  / Kerstpakketten Rotary De Bilt-Bilthoven voor gezinnen Voedselbank De Bilt

Kerstpakketten Rotary De Bilt-Bilthoven voor gezinnen Voedselbank De Bilt

Op de vrijdag voor de Kerst, worden de gezinnen die afnemer zijn bij Voedselbank De Bilt verrast met een kerstpakket. Dit Kerstpakket is geheel op maat samengesteld door de leden van Rotary De Bilt-Bilthoven.

“Het initiatief is genomen door de Commissie Samenleving,” vertelt Klaas Kuiken. “Wij hebben de 55 leden van Rotary De Bilt-Bilthoven gevraagd ieder een kerstpakket te vullen aan de hand van de gezinssamenstelling. De actie is verder geheel gecoördineerd door Peter van Eijken, Cyrilla Dimitroff en Albert Agterberg.”

Peter van Eijken: “De leden konden hun met zorg samengestelde kerstpakket inleveren bij Van Eijken Optiek of bij Dapper Kantoorvakhandel. Afgelopen vrijdag hebben we de kerstpakketten officieel overgedragen aan Voedselbank De Bilt-voorzitter Rob Veerman.”

“Inmiddels is dit een jaarlijks terugkerend gebeuren,” vertelt Rob Veerman. ”De gezinnen zijn ongelooflijk blij met het kerstpakket. Ze zijn erg dankbaar met dit gebaar en voelen dit als een warme deken vanuit de samenleving.”

“Het zijn wat luxere producten die normaal gesproken niet in de wekelijkse pakketten zitten,” vervolgt Peter van Eijken. “Elk Rotary-lid stelt het pakket helemaal zelf samen voor één gezin. Je moet dan denken aan kerstservetten, een tafellaken, kaarsen en wat luxere houdbare producten. Wij willen hiermee deze gezinnen een steuntje in de rug geven.”

Fotobijschrift: Peter van Eijken en Peter Dapper overhandigen de kerstpakketten aan Voedselbank De Bilt-voorzitter Rob Veerman (rechts)

Foto: Hans Lebbe / HLP images