Blog

Voedselbank De Bilt / Nieuws  / Missie 538 voor de voedselbanken

Missie 538 voor de voedselbanken

Landelijke actie

Van 14 t/m 18 december 2020 staat Radio 538 volledig in het teken van de voedselbanken. Missie 538 is een actie waarin samengewerkt wordt met alle luisteraars, bekende vrienden van 538, artiesten, medewerkers voor én achter de schermen en ambassadeurs van de voedselbanken.

Geld 

Er wordt geld opgehaald om het voedselbankwerk mogelijk te maken. Het geld komt ten goede aan alle 172 voedselbanken in het land. Luisteraars kunnen meedoen aan diverse acties, een plaat aanvragen en/of geld doneren.

Alle informatie hierover lees je op: Radio 538 en Voedselbanken Nederland

Taboe en schaamte

Minstens zo belangrijk als geld om voedselhulp mogelijk te maken, is het om mensen die voedsel nodig hebben maar niet durven, over de drempel te helpen: er is  niks om je voor te schamen! Zeker nu het economisch moeilijk is door de coronacrisis, hebben meer mensen tijdelijk de hulp nodig van de voedselbanken. Mede dankzij de steun uit de samenleving is er voedsel!

Hier vind je alle voedselbanken!

Lokaal, in de Bilt

Dorpsgenoten die voedselhulp nodig hebben, vinden via deze link alle informatie: voedselhulp in de Bilt.

Mensen die ons rechtstreeks willen helpen met voedsel, kunnen dat doet door producten  te doneren. Op het moment zijn onze wensproducten: koffie, olijfolie, rijst, ontbijtgranen, pasta, crackers. Dank!