Blog

Voedselbank De Bilt / Nieuws  / Oud-vrijwilliger Moris Zakko opent nieuwe supermarkt

Oud-vrijwilliger Moris Zakko opent nieuwe supermarkt

In het kader van 10 jaar Voedselbank De Bilt, willen wij (vroegere) vrijwilligers in het zonnetje zetten. Dit keer hebben wij een wel zeer actuele gelegenheid omdat Moris Zakko, die in de jaren 2015 -2016 vrijwilliger bij de Voedselbank was, op donderdag 18 maart zijn nieuwe supermarkt MORIS aan de Hessenweg in de Bilt opent!

Integreren bij de Voedselbank

Moris Zakko kwam met zijn gezin met 2 kinderen, toen 2,5 en 3,5 in augustus 2013 naar Nederland, als vluchtelingen uit Syrië. Moris bedreef in Syrië al 15 jaar een winkel voor kinderkleding.

Na het doorlopen van de procedures om zich in Nederland te mogen vestigen, volgde Moris verschillende opleidingen, o.a. voor gastheer, magazijnbeheer en een cursus ondernemerschap.

Om zijn integratie in de Nederlandse maatschappij te bevorderen, heeft hij zich vanaf het begin als vrijwilliger ingezet. Eerst bij de Wereldwinkel en vanaf 2015 bij de Voedselbank De Bilt, waar hij in verschillende functies actief is geweest. Voor hem een mooie periode, waar hij een mooie kant van de Nederlandse maatschappij leerde kennen met mensen die zich voor anderen inzetten.

De lokroep van het ondernemerschap

Na de cursus ondernemerschap doorliep hij verschillende stages bij supermarkten en een slagerij, maar kon daarna toch niet direct een baan in deze richting vinden. Vandaar dat hij enige jaren op een PostNL busje pakketten heeft bezorgd.

Maar zijn hart ging toch uit naar zelfstandig ondernemerschap. Vorig jaar oktober deed zich hier een mogelijkheid voor. Met een partner uit Duitsland kon hij de financiën voor een supermarkt rond krijgen en kwam de locatie van de Intertoys aan de Hessenweg ter beschikking.

Supermarkt MORIS gaat open

Hij heeft samen met zijn vrouw de laatsten maanden erg hard aan de inrichting gewerkt en het assortiment bepaald. Met zijn supermarkt MORIS richt hij zich op producten uit het Midden-Oosten, Suriname en Indië, maar uiteraard ook op Nederlandse. Hij wil een grote variatie van producten kunnen aanbieden. Samen met zijn vrouw wil hij vooreerst de supermarkt bedrijven.

De Voedselbank is er trots op dat een voormalige vrijwilliger tot zelfstandig ondernemer kon uitgroeien en wij wensen hem uiteraard veel succes met zijn nieuwe supermarkt, die een verrijking van het aanbod in onze gemeente zal betekenen!