Organisatie | Voedselbank De Bilt
36
page-template-default,page,page-id-36,page-child,parent-pageid-18,eltd-core-1.1.1,averly-ver-1.7,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-main-style1,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-slide-from-top,eltd-dark-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Voedselbank De Bilt / Over ons / Organisatie

Voedselbank De Bilt reikt wekelijks voedselpakketten uit aan mensen die in financiële problemen zijn geraakt en te weinig geld overhouden om voedsel en kleding te kopen. Het doel is mensen aan voedsel te helpen en de verspilling van voedsel tegen te gaan.

Voedselbank De Bilt bestaat sinds 2011 en voorziet inmiddels ruim 100 gezinnen in financiële nood zelfstandig van voedsel in samenwerking met lokale winkels en supermarkten. Daarbij wordt dankbaar gebruik gemaakt van producten die door leveranciers gratis ter beschikking worden gesteld. Ook krijgt Voedselbank De Bilt wekelijks voedsel aangeleverd via het distributiecentrum van regio Arnhem. Ook via de kerken en particuliere donateurs ontvangen wij voedsel.

Voedselbank De Bilt werkt uitsluitend met vrijwilligers. De hele organisatie van het zoeken van leveranciers, het collecteren van de levensmiddelen, het uitdelen van het levensmiddelenpakket, het werven van financiële fondsen, overleg met verwijzingsinstanties enz. wordt uitgevoerd door vrijwilligers die dit allen volledig onbezoldigd doen. Gezamenlijk streven we ernaar om iedere week de deelnemers een zo evenwichtig mogelijk pakket levensmiddelen aan te bieden.