Blog

Voedselbank De Bilt / Nieuws  / Coronacrisis  / Persbericht coronacrisis (24 maart)

Persbericht coronacrisis (24 maart)

Voedselhulp kan doorgaan, dankzij vergaande maatregelen

De voedselhulp van Voedselbank de Bilt gaat door ondanks de coronacrisis. Dat kan door strenge veiligheidseisen waar iedereen zich aan moet houden. Zo zijn er zo weinig mogelijk medewerkers aanwezig, moeten alle aanwezigen, binnen en  buiten,  afstand van elkaar houden en zijn er strenge regels omtrent hygiëne.

Weer een pakket in plaats van winkelen

Afnemers krijgen hun voedsel weer als voedselpakket. Zo zijn er zo kort mogelijk mensen aanwezig en is er zo weinig mogelijk contact. Terwijl de afnemer tijdens de uitgifte de houdbare producten uit de krat in de eigen tassen inpakt, haalt een gastvrouw de verse producten uit de voedselbankwinkel. (foto) 

Afnemers die twijfelen of ze naar de voedselbank kunnen gaan, worden verzocht contact op te nemen met de coördinator. Het voedselpakket kan thuisgebracht worden!

Blij met support uit Biltse samenleving

Vanuit de hele Biltse samenleving – bedrijven, scholen, kerken, andere organisaties en particulieren – zijn blijken van support gekomen, veel dank daarvoor!

Particulieren wordt gevraagd geen voedsel meer langs te brengen

Om zoveel mogelijk risico op besmettingen te voorkomen, stopt de voedselbank met het ontvangen van voedseldonaties, zowel vers als houdbaar, door particulieren. We laten het weten als dat weer kan.

Genoeg vrijwilligers

Diverse medewerkers blijven thuis omdat ze in de risicogroep vallen en/of omdat ze verkoudheidsklachten hebben. Het bestuur heeft dagelijks digitaal crisisberaad. Er zijn minder mensen aanwezig op de werkvloer. Diverse mensen hebben hulp aangeboden. Inmiddels is er een poule van reservemensen waar we een beroep op kunnen doen.

Helpen? Dat kan tóch!

Deze tijd vraagt om een andere werkwijze. Het is nu niet verantwoord om voedsel langs te brengen, daarom heeft het bestuur besloten om in plaats van voedseldonaties nu om financiële donaties te vragen, waar voedsel mee gekocht wordt. Elke euro is welkom. Doneren kan via onderstaande knop!

Blijf op de hoogte!

Via dagelijkse updates op Instagram, Twitter, Facebook en LinkedIn houden we je op de hoogte! En natuurlijk met regelmatige updates hier op onze website.

Stay Safe!

Voedselbank in beeld

In de voedselbankwinkel staat vers voedsel klaar voor de uitgifte. Gastvrouwen vullen daar tijdens de uitgifte een tas met verse producten voor de afnemer. Afnemers komen nu niet in de winkel.