Blog

Voedselbank De Bilt / Nieuws  / Roelof zoekt een mede-coördinator voor het magazijn!

Roelof zoekt een mede-coördinator voor het magazijn!

Roelof, coördinator van het magazijn, is druk bezig op de Molenkamp, waar Voedselbank de Bilt is gevestigd. Een enorme wagen van het distributiecentrum in Arnhem is net langs geweest en heeft 5 pallets met voedsel neergezet. Het magazijnteam is druk in de weer, samen met extra hulptroepen. Er is werk aan de winkel in het magazijn! 

Wat is er boeiend aan jouw werk, Roelof?

De veelzijdigheid, het samenwerken. Je bent niet alleen met het team aan het werk in het magazijn, je bent breed in de organisatie actief, je moet overleggen met mensen in andere functies, netwerken, logistiek bezig zijn, voorraden beheren. Het is gezellig, je hebt lol met elkaar, bent met zinvol werk bezig. Het voelt als een vriendenclub.

Kon jij al die taken al gelijk toen je hier kwam werken?

Nee, ik kom uit een burn-out en heb langzaam meer taken gekregen, altijd in overleg. Soms ook even een stapje terug. Ik heb een kans gekregen om aan mijn herstel te werken, weer zelfvertrouwen te krijgen, en op die manier richting betaald werk te gaan. Ik ben aan het solliciteren en verwacht binnenkort een betaalde baan te hebben. Maar ik blijf sowieso hier werken, ik wil dit niet kwijt. Een mede-coördinator hoeft ook niet gelijk alles te kunnen. 

Wat moet een mede coördinator wel al kunnen?

Samenwerken. En hij/zij moet een mensenmens zijn. Iemand die het grotere geheel ziet en snapt dat in een vrijwilligersorganisatie de mensen voor hun lol komen werken. Je kunt niet, zoals in het bedrijfsleven, veranderingen opleggen of  doordrukken. Het moet in overleg met het team. De teamleden zijn altijd bereid mee te denken. 

Wat is verder belangrijk?

Het is belangrijk dat een mede-coördinator op diverse dagen beschikbaar is. Niet dat iemand fulltime aanwezig moet zijn, maar hij/zij moet wel op verschillende dagen langs kunnen komen, dat brengt dit werk met zich mee. Soms maar kort, andere dagen voor langer. 

Speelt leeftijd een rol bij deze functie?
Nee, het kan een ideale plek voor mensen zijn die vastgelopen waren en na een langere periode weer aan het werk willen. Zoals dat bij mij was. Maar net zo goed kan een actieve, gepensioneerde man of vrouw aan de slag. Iedereen die belangstelling heeft kan contact opnemen. Ook om eerst te overleggen.

Interesse, of wil je meer weten?

Voor verdere informatie, vragen of overleg, bel Roelof: 06 – 51 08 44 66
Of meld je aan bij André: contact@voedselbankdebilt.nl