Blog

Voedselbank De Bilt / Nieuws  / Coronacrisis  / Update coronacrisis (13 april 2020)

Update coronacrisis (13 april 2020)

In de media

Voedselbanken staan in de belangstelling. Er is dan ook veel gaande in het land. Veel mensen zitten plotseling zonder inkomen. De voedselbanken zijn meer nodig dan ooit. Er zijn alarmerende berichten over tekorten aan voedsel en vrijwilligers, en zelfs over voedselbanken die moeten sluiten. Deze berichten gaan over 170 voedselbanken in het land, die aangesloten zijn bij Voedselbanken Nederland.

Voedselbank De Bilt blijft open

Onze voedselbank kan door! Dankzij een andere werkwijze, strenge regels omtrent hygiëne en afstand houden, en donaties, is er voldoende voedsel om nog steeds goed voedsel uit te kunnen geven.

Crisisoverleg en communicatie

Bestuur en coördinatoren hebben zeer regelmatig overleg, zodat er direct gehandeld kan worden als dat nodig is. Via interne communicatie (mail, app-groepen), communicatie via website, social media en lokale pers, blijft iedereen op de hoogte.

Geen vacatures

Vrijwilligers zijn er nu genoeg. We werken met minder mensen, en hebben een reservepoule van nieuwe mensen. Zodra we vacatures hebben laten we dat horen!

Geweldige support uit de Biltse samenleving

Het is hartverwarmend te zien hoe de Biltse samenleving ons werk steunt! Dankzij de donaties kunnen wij voedsel kopen. Donaties zijn hard nodig en zeer welkom! Dank!

Nieuwe koel & vriesinstallatie nodig

Opslag van voedsel moet uiteraard verantwoord en via de regels van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Inmiddels is ook duidelijk dat aan een nieuwe koel- vriesinstallatie gedacht moet worden.

Onbetaald werk

Soms laten we dit maar even weten, omdat het nog lang niet overal bekend is en soms ook niet geloofd wordt: niemand binnen de voedselbank wordt betaald. In geen enkele functie. Er gaat dus geen geld naar salarissen, ook niet via onkostenregelingen.  

Voedselhulp nodig?

We hebben nog steeds voldoende voedsel! Dus heb je niet genoeg geld om voedsel voor een hele week te kopen, meld je dan bij een van onze verwijzers!