Blog

Voedselbank De Bilt / Nieuws  / Coronacrisis  / Update coronacrisis (21 maart)

Update coronacrisis (21 maart)

Wij kunnen voorlopig open blijven, onze voedselhulp kan doorgaan, met inachtneming van veiligheidsmaatregelen!  We zijn tijdelijk afgestapt van het zelf winkelen in onze voedselbankwinkel, we maken van te voren weer voedselpakketten. 

Werkwijze voor afnemers

Onze afnemers komen zoals gebruikelijk naar onze voedselbank. Dit zijn de voor nu de regels: u wacht buiten. De coördinator deelt de volgnummers uit en bewaakt dat er niet meer dan 3 afnemers tegelijk in de ontvangstruimte zijn. De afnemer die binnengelaten wordt, geeft een tas aan een gastvrouw, die voor deze afnemer de tas vult met groente, fruit, koel- en vriesproducten uit de winkel.

De afnemer heeft intussen de producten uit de krat overgepakt in een eigen tas en ontvangt daarna van de gastvrouw de gevulde tas, waarna de afnemer het pand verlaat. Op deze wijze kunnen we de voorgeschreven 1,5 meter onderlinge afstand garanderen.

Afnemers die niet in staat zijn langs te komen, krijgen hun voedselpakket thuis bezorgd. Afnemers die twijfelen of het wel verstandig is om hun pakket op te halen, worden dringend verzocht contact met de coördinatoren op te nemen. Neem geen risico! U krijgt voedsel! Bij twijfel: neem contact op met de coördinatoren!

Support uit de Biltse samenleving

We merken dat veel particulieren en organisaties meeleven en willen helpen, dank daarvoor! Uw support waarderen we zeer. Ook dank aan alle plaatselijke horecaondernemingen die prachtig vers voedsel gedoneerd hebben, dat overbleef door de gedwongen sluiting van hun bedrijf. Het komt bij ons erg goed terecht. Fantastisch dat jullie aan ons denken. We leven ook met u mee en wensen u veel sterkte in deze bizarre corona-tijd!

Voedsel doneren?

Houdbaar voedsel is welkom: alle soorten rijst, pasta, bloem, meel en olie.

Dit voedsel kan elke dinsdag- en vrijdagmorgen (10.00 – 12.00 uur) bij ons gebracht worden. Houdt u rekening met de volgende veiligheidsmaatregelen: zorg ervoor dat de producten in een tas zitten die wij kunnen houden. U belt aan, zet de tas in de hal. Onze medewerker neemt daarna de tas mee. Zo kunnen we afstand houden en hopen we besmetting te voorkomen. Dank voor uw donatie.

Ons adres:
Sociaal Warenhuis
Molenkamp 48, De Bilt
(aan de parkeerplaats achter Dirk, Hessenweg)

Geld doneren?

Deze week is de landelijke actie www.staysafeengeef.nl gelanceerd. Hier kan geld gedoneerd worden dat ten goede komt aan alle 170 voedselbanken, aangesloten bij de landelijke organisatie Voedselbanken Nederland.

Geeft u liever direct aan Voedselbank de Bilt? Druk dan op onderstaande knop!

Vrijwilliger worden?

Diverse mensen hebben tijdelijke hulp aangeboden om ons nu uit de brand te helpen. Daardoor hebben we voor nu voldoende mensen, zeker ook omdat we het aantal mensen op de werkvloer zoveel mogelijk willen beperken. We laten het direct weten als we nieuwe vrijwilligers kunnen gebruiken!

Op dit moment staat er nog één niet-tijdelijke vacature open, die voor Coördinator Magazijn: klik hier voor verdere info.

Blijf op de hoogte!

We houden u dagelijks op de hoogte via Instagram, Twitter, Facebook en LinkedIn! En natuurlijk met regelmatige updates op onze website.

Stay Safe!