Blog

Voedselbank De Bilt / Nieuws  / Coronacrisis  / Update coronamaatregelen (september 2020)

Update coronamaatregelen (september 2020)

.

Van maart 2020 tot nu

Sinds maart 2020 hebben we te maken met coronamaatregelen. We houden u regelmatig op de hoogte door berichten te plaatsen op onze site en sociale media. Zo zijn we tijdelijk gestopt met onze voedselbankwinkel en teruggegaan naar voedselpakketten in kratten. Buiten en binnen de voedselbank moet iedereen 1,5 meter afstand houden en slechts een beperkt aantal afnemers mag tegelijk binnen zijn tijdens de uitgifte. Verder wassen we onze handen goed en blijft iedereen thuis die verkoudheidsklachten heeft. Een aantal afnemers krijgt het voedselpakket thuis bezorgd. Het bestuur volgt het RIVM en de overheid op de voet en past onze maatregelen zonodig aan. 

Ventilatie: van hittegolf naar herfst

De afgelopen zomer hebben we volop kunnen ventileren. Het was erg warm, daarom konden we overal de deuren open zetten en goed ventileren. Nu de herfst zich aandient, kunnen niet meer alle deuren tegen elkaar open staan.

Mondkapjes

Het bestuur heeft daarom besloten dat we per 15 september 2020 mondkapjes dragen. De afnemers worden verzocht zelf voor een mondkapje te zorgen. In geval van nood kunnen zij eenmalig een mondkapje van ons krijgen. Afnemers zijn op de hoogte gebracht via een briefje van de uitgifte-coördinatoren in het voedselpakket. Voor de vrijwilligers liggen mondkapjes klaar.

Zodra er redenen zijn om de maatregelen te veranderen, laten we dat weten!