Blog

Voedselbank De Bilt / Uitgifte  / Verslag kerstuitgifte 23 december

Verslag kerstuitgifte 23 december

Maandag 19 dec:
Totaal 61 mensen hebben gebruik gemaakt van de uitnodiging van Voedselbank Rivierenland om deel te nemen aan het kerstdiner bij Hotel van der Valk in Vianen. Van verschillende mensen, die hier geweest waren heb ik zeer positieve reacties gekregen. Ik heb deze reacties zoveel mogelijk doorgestuurd aan de organisatoren van dit evenement.

Woensdag 21 dec.: Volkskerstzang in Groenekan
Wij hadden het verzoek gekregen of iemand van ons iets kwam vertellen over de voedselbank tijdens de volkskerstzang in Groenekan. De opbrengst van de collecte die tijdens dit evenement gehouden werd zou voor onze voedselbank zijn. Ik ben hier naar toe geweest en heb een kort verhaaltje gehouden en geprobeerd duidelijk te maken dat behalve voedsel ook geld meer dan welkom is, om onze voedselbank draaiende te houden.

Gedurende de week werden Ferrand en ik door Theo per mail op de hoogte gehouden van de binnenkomst van het aantal kerstpakketten, dat door de Rotaryclub voor onze afnemers was gemaakt. Theo had alle pakketten al netjes op volgorde gezet en bijgehouden voor wie er nog geen pakket was. Theo heel hartelijk dank voor alle goede zorgen. De laatste pakketten werden op vrijdag door Peter van Eijken gebracht. Peter en Albert Agterberg hadden de organisatie binnen de Rotaryclub op zich genomen. Het was evenals vorig jaar weer tot in de puntjes verzorgd.

Vrijdag 23 dec. Kerstuitgifte
Toen ik binnen kwam stonden alle kerstpakketten voor zover aanwezig al netjes gerangschikt op provisorische tafels, gemaakt van zwarte kratten en platen spaanplaat, die we nog in de opslag hadden.

Na de koffie nog even naar Fonville, maar kennelijk waren daar de verkopen ook zo goed gegaan, dat er deze week geen bloemen waren. De vracht uit Cothen was intussen binnengekomen en kon door de inpakkers verwerkt worden. Er moesten ook nog een aantal kilo’s kaasblokjes verdeeld worden in zakjes, zodat ze door de afnemers meegenomen konden worden.

Gedurende de hele morgen werden we verrast door mensen die verschillende gaven kwamen brengen. Van een bekende gever kregen we weer een volle doos appels, de Regenboogschool kwam met kinderen, evenals vorig jaar hun ingezamelde gaven brengen. We hadden zes lege zwarte kratten met verschillende producten bij hen bezorgd en alle kratten kwamen gevuld terug. Op de kratten hingen briefjes met de inhoud. Van de Ontmoetingskerk had ik een halve krat met lang houdbare producten gekregen. Van de Centrumkerk was door Wim Zaal in de loop van de week al een aantal producten binnengebracht. 3 kerstpakketten werden geschonken door het bedrijf UL-groep. Van particulieren mochten we diverse kerstpakketten ontvangen. En dan waren er verschillende mensen, die iets gekocht hadden en dat bij ons kwamen afgeven.

De bus was inmiddels langs de winkels gegaan en bracht de laatste verse producten mee voor de pakketten van deze week, waarmee de pakketten konden worden afgewerkt.

Tijdens het 2e koffierondje kwam Dorrit binnen en bracht cadeaubonnen mee. Een deel was voor de kinderen, die met Sinterklaas geen cadeautje hadden gehad. Hiervoor hadden we van de Kiwanisclub € 1000,- als geschenk gekregen. Het andere deel betrof bonnen voor alleenstaande ouders. Die hadden we gekregen van een anonieme dame, die ons nu al 2 jaar verrast met bonnen voor deze groep afnemers. Waarvoor hartelijk dank.

De pakketten waren klaar. Alle bonnen waren geregeld. We konden aan de lunch beginnen.

De uitgifte begon om 12:30 uur. Christine verzorgde de uitreiking van de kerstpakketten van de Rotaryclub. Ik deed de administratie en deelde tevens de genoemde bonnen uit en nog een aantal kerstcadeautjes van vorige week, die mensen toen niet hadden meegenomen of niet geweest waren. Er hadden zich 2 mensen ziek gemeld, die wel vervangen waren, maar ondanks dat hadden we eigenlijk nog mensen tekort.

Er waren 57 pakketten gemaakt voor 176 personen, 2 afnemers hadden zich afgemeld, 1 afnemer was niet geweest. 2 afnemers zijn tijdelijk niet actief. Er was 1 nieuwe afnemer en 1 afnemer uitgeschreven.

Het werd een latertje.

Pas om 14.45 uur ging de laatste afnemer naar huis. VB-Utrecht had intussen al de meeste overgebleven producten meegenomen. Daarna kwam Emmaus nog de bekende doos met overgebleven producten ophalen. 3 kerstpakketten waren blijven staan, omdat de bezorger van deze pakketten ze vergeten was mee te nemen. Maar 2 pakketten kon ik meenemen naar Maartensdijk en de 3e werd door een van de vrijwilligers nog bezorgd. Na met de hele groep nog even na genoten te hebben van een kopje thee of koffie ging het magazijn aan de slag om alles weer op orde te brengen en de anderen deden de schoonmaak van de andere ruimten.

Agenda:

In de week van 16 januari vindt er een actie plaats bij de Spar
Op 25 maart vindt er weer een actie bij de Plusmarkt plaats van 08:00 tot 18:00 uur.
Tegen Pasen zal er een actie plaatsvinden bij de nieuwe Corum op de Hessenweg.

Diversen:

Kerstpakketten:
Wij bedanken de Rotaryclub voor het maken van de kerstpakket voor al onze deelnemers. Zo ook bedanken wij de Kiwanisclub voor hun gulle gaven, waarmee de kinderen die met Sinterklaas geen cadeautje hadden gekregen nu met een presentje konden verblijden. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de anonieme dame, die nu ook weer aan de alleenstaande ouders heeft gedacht, om hen met een kerstcadeautje te ondersteunen.