Blog

Voedselbank De Bilt / Uitgifte  / Verslag kerstuitgifte 30 december 2016

Verslag kerstuitgifte 30 december 2016

Ik kwam vrijdag rond 9.30 binnen en er was toen al heel veel bedrijvigheid in het pand. Angeniet en Karina waren druk in de weer met het inpakken van de kratten en de mensen uit het magazijn hielpen hen hierbij. Op ons bureau stonden 2 dozen met hapjespannen. Waarschijnlijk heeft iemand die deze week gebracht. Alle groene kratten voor de pakketten van de afnemers waren vervangen door zwarte. De groene kratten waren namelijk nodig om die bij onze winkels, waarvan we spullen krijgen, te plaatsen. Ferrand had een weekje vakantie genomen.

Er was nog geen koffie gezet, dus heb ik dat op mij genomen en terwijl ik hier mee bezig was kwam de bus uit Cothen binnen met diverse groenten en fruit. Terwijl we zo bezig waren kwamen diverse mensen artikelen brengen die ze van Kerstmis hadden overgehouden, soms uit een kerstpakket, of speciaal voor ons gekocht.

Na de koffie ging de bus weer op pad naar de winkels waaronder deze keer Bakkerij Bos in Maartensdijk. Die hadden ons gebeld dat ze heel veel banketletters, banketkransen e.d. hadden overgehouden, wat ze aan de Voedselbank wilde schenken. Bij elkaar ongeveer 10 kratten.

Zelf ben ik even op weg gegaan naar Fonville. Die hadden voor ons rozen, gerbera’s en nog een paar andere bossen bloemen en een paar takken met rode bessen.

Van de Ontmoetingskerk had ik doos met lang houdbare producten gekregen. Van de Centrumkerk was door Wim Zaal in de loop van de week al een aantal producten binnengebracht. Isabel brengt wekelijks het brood van bakker John binnen. Tevens neemt ze dan alle producten mee die in de Maartenskerk tijdens de dienst door de kerkgangers geschonken worden. Van Steunpunt Vluchtelingen kwamen afbakbroodjes en kaasvlinderkoekjes.

De bus was inmiddels langs de winkels gegaan en bracht de laatste verse producten mee evenals de banket staven en kransen van bakkerij Bos. Het waren zoveel staven, dat ook de vrijwilligers nog een staaf konden meenemen. De pakketten konden nu worden  afgemaakt. Hierbij een foto van de goed gevulde pakketten in de zwarte kratten.

De uitgifte begon om 12:30 uur. Dankzij Theo hadden we een extra gastheer. Er waren 58 pakketten gemaakt voor 179 personen, 3 afnemers hadden zich afgemeld. Alle afnemers zijn weer actief. Isabella was weer zo aardig om de pakketten voor het grote Maartensdijkse gezin mee te nemen, omdat de fietskar wederom kapot was.

Alles verliep op rolletjes en om 14.15 uur ging de laatste klant de deur uit.

Na eerst nog even met z’n allen iets gedronken te hebben, werd het schoonmaken aangepakt en rond 15.00 uur kon iedereen huiswaarts keren.