Verslag uitgifte 1 december 2017 | Voedselbank De Bilt
902
post-template-default,single,single-post,postid-902,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,averly-ver-1.4,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-main-style1,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-slide-from-top,eltd-dark-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
Voedselbank De Bilt / uitgifte  / Verslag uitgifte 1 december 2017

Verslag uitgifte 1 december 2017

Uit Cothen was er ook deze week niets. Uit Nieuwegein was donderdag wel groenten. Ik de hoek onder het luik had Theo al een tafel gemaakt waarop alle tassen voor Sinterklaas al waren klaar gezet. Zelf ben ik naar Fonville gegaan voor bloemen, Fonville had een aantal bosjes met takjes witte bloemen. Het waren er niet zoveel, zodat we ze per stuk hebben uitgedeeld.

Van onze sponsors kwam het volgende binnen:

  • Van de Ontmoetingskerk kwam er deze week een kleine doos  met lang houdbare producten.
  • Een particulier kwam een 3 tal doosjes brengen met cherrytomaatjes en wat mandarijntjes en enkele peertjes.
  • Isabella haalt wekelijks het brood bij bakker John op en ook de manden uit de Maartenskerk.
  • Erno had met zijn leerlingen heel veel cadeautjes voor Sinterklaas al ingepakt. Afgelopen dinsdagavond hebben we met, Thea, Janneke, Moris, Jeanne, André, Erno en zijn vrouw Irene en ik de rest ingepakt en daarna de pakjes verdeeld over de tassen, die we hadden klaargezet voor de gezinnen met kinderen.
  • Een groep mensen van het RIVM gaat voor kerst nog voor alle afnemers een non-food pakketje maken.

Nadat de bus terug was  met producten uit de winkels, konden de kratten verder worden afgemaakt en was alles klaar voor de uitgifte.

Uitgifte:

Alfred deed de instructie voor de gastvrouwen/heren. Deze week hebben we voor 67 gezinnen pakketten gemaakt voor in totaal 197 personen.

  • Komende maandag 4 dec. komt Staatssecretaris Tamara van Ark onze voedselbank bezoeken. Enkele van jullie collega-vrijwilligers en het bestuur zullen hierbij aanwezig zijn
  • Van woensdag 9 nov. Tot en met 22 nov houdt Lidl een winkelactie voor kerstpakketten. Deze actie is landelijk. Ook Jumbo, Mars en Hema zullen extra dingen doen voor de afnemers van de Voedselbank. De opbrengst hiervan is nog niet bekend.
  • De eierdoosjes hoeven niet langer gespaard te worden. Deze hebben we nu ruim voldoende. Maar er is wel een chronisch tekort aan boodschappentassen. Dus als er mensen zijn, die nog tassen over hebben, dan zij we daar heel blij mee.
  • Coördinator: Wij zoeken nog steeds een 2e coördinator in plaats van Ferrand. Als iemand zich geroepen voelt of iemand kent, die wel interesse heeft hoor ik het graag.
  • 7 december Op 7 december vindt de première plaats van de film “Helden”. Deze film is gemaakt door Richard Breedveld en Eric Trip. Een aantal van onze vrijwilligers komen ook in deze film voor. De film wordt vertoont in het Lichtruim om 16.00 uur Vanaf 15.30 kunt u binnenlopen. Wel graag even aanmelden via email k.iserger@mensdebilt.nl

 

No Comments

Leave a Comment