Blog

Voedselbank De Bilt / Uitgifte  / Verslag uitgifte 10 februari 2017

Verslag uitgifte 10 februari 2017

Er waren deze keer geen groenten van Willem en Drees. Daarna op pad naar Fonville om bloemen op te halen. Ik kreeg een hele emmer met oranje tulpen mee.  Na de bossen in tweeën gesplitst te hebben had ik ca. 15 bossen. Dus lang niet genoeg voor alle deelnemers, maar veel mensen konden we toch blij maken met een bosje tulpen

Er werden vandaag de volgende goederen binnengebracht: Ik had een ½ krat met lang houdbare producten meegekregen. Via Wim Zaal kwam er 1 krat van de Centrumkerk. Thea bracht vanuit de Maria Christinakerk 4 dozen binnen. Een anonieme gever bracht een zak appels. School de Rietakker kwam het overschot aan fruit brengen, appels en bananen, dat zij hadden overgehouden van een lunch, Isabella bracht uit de Maartenskerk de inhoud van de manden, die tijdens de dienst gevuld worden. Mevrouw Lam kwam namens de hervormde kerk uit Westbroek 2 volle kratten levensmiddelen brengen. Ook bracht ze nog een grote versierde doos mee die was verzameld door de tienerclub van de zelfde kerk. Op Facebook zijn de foto’s te zien van de doos.

Van de Zuiderkapel kwam een volle krat en nog een tas met lang houdbare levensmiddelen . Hiermee werden de pakketten verder afgemaakt . Van een anonieme gever kwam nog een zak appels. Mevr Stelling van de appels en pruimen kwam ons verblijden met een aantal zakken knuffels. Die hebben we in een krat gezet en geïnteresseerde afnemers mochten er 1 of meer meenemen voor hun kinderen. Ferrand maakte de computer gereed om bij de uitgifte gebruikt te kunnen worden. Hij was echter zo verkouden, dat hij besloot de uitgiftemiddag niet mee te maken. Na de lunch is hij huiswaarts gekeerd.

Deze week waren er 59 pakketten gemaakt voor 183 personen, plus voor 1 afnemer een noodpakket, dat door de afnemer niet is opgehaald. Er was 1 afmelding en 2 nieuwe afnemers. Behalve de afnemer van het noodpakket, hadden alle overige afnemers hun pakket opgehaald.

Dankzij voldoende gastvrouwen en gastheren was de uitgifte om 14.00 uur helemaal klaar. Tijdens de uitgifte heb ik een van onze afnemers erop aangesproken, dat ze met enige regelmaat producten die ze bij ons krijgt op Facebook gratis aanbiedt. Dit was door een aantal andere afnemers opgemerkt. Ik heb haar gevraagd om tijdens de uitgifte zo goed mogelijk te bedenken wat ze die week zou gaan gebruiken en de overtollige producten dan bij ons achter te laten en zo weinig mogelijk op Facebook aan te bieden.