verslag uitgifte 10 november 2017 | Voedselbank De Bilt
889
post-template-default,single,single-post,postid-889,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,averly-ver-1.4,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-main-style1,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-slide-from-top,eltd-dark-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
Voedselbank De Bilt / uitgifte  / verslag uitgifte 10 november 2017

verslag uitgifte 10 november 2017

Om 9.30 aanwezig op de Molenkamp. De inpakploeg was al druk aan het werk met het klaarmaken van de kratten. Uit Cothen  was er deze keer heel veel groenten  bloemkolen, appels : kisten broccoli, prei, bloemkool, rode kool en witte kool, appels en paprika’s, eieren, koolraap, knolselderij en bleekselderij. Ook uit Nieuwegein kwam vrijdag voor het eerst een lading groenten: kisten bloemkolen, rode en witte kolen, uien. Kortom er viel vrijdag heel veel te verdelen. Ik had intussen de koffie in de koffiekan gedaan en meteen een nieuwe kan koffie gemaakt Rond 10 uur kwam een HBO-stagiaire binnen van Hogeschool Windesheim in Zwolle.  André en ik hebben met haar gesproken. Zij wil een half jaar bij ons stage komen lopen. Als alles goed gaat komt ze in januari voor het eerst meelopen als gastvrouw. Na de koffie moest er even flink gewerkt worden om alle producten in de kratten te krijgen
De  bloemen van Fonville nl. : 5 bossen gladiolen, zodat een aantal afnemers met een bloem naar huis gingen. Van onze sponsors kwam afgelopen week het volgende binnen:
Van Willem en Drees was er veel groenten zie boven.
Voor het eerst van VB Nieuwegein en ook van VB-Zeist kwamen nog een aantal producten
Van de Ontmoetingskerk kwam er deze week een flinke  tas  met lang houdbare producten.
Van de Rietakkerschool kwam na geruime tijd weer een aantal producten zoals brood, melk, kaasjes. Dit was overgebleven van de lunch met de kinderen.
De kerk uit Westbroek bracht 3 volle kratten met lang houdbare producten.
Van de Opstandingskerk en de dorpskerk kwamen 6 kratten lang houdbare artikelen en 3 kratten met kolen, appels, preien.
Isabella haalt wekelijks het brood bij bakker John op en ook de manden uit de Maartenskerk.
Nadat  de bus teruggekomen was met producten uit de winkels,  konden  de kratten verder worden afgemaakt en was alles klaar voor de uitgifte.
Via Jolanda kwam het bericht. Dat de Rotaryclub Groot Bilthoven ook dit jaar voor onze gezinnen weer kerstpakketten gaat maken
Het uitdelen van de volgnummers heb ik ook deze week weer zelf gedaan met assistentie van Ahmed. Inmiddels was het tijd voor de lunch geworden.

Uitgifte:
Er is een vriendelijk verzoek van het magazijn, of alle gastvrouwen en gastheren zoveel mogelijk om 12.15 uur aanwezig willen zijn voor de instructie voorafgaand aan de uitgifte.
Johan  deed de instructie voor de gastvrouwen/heren. Deze week hebben we voor 62 gezinnen pakketten gemaakt voor in totaal 179 personen. Ook deze week waren weer 3 nieuwe gezinnen aangemeld.
Ook deze week waren we rond 14.00 uur klaar , 1 afnemer haalt haar pakket op maandag op, 2 afnemers hebben zich afgemeld, 2 afnemers hebben hun pakket niet opgehaald.  Zij krijgen dus de bekende brief .Terwijl er werd schoongemaakt heb ik nog een gesprek gehad met een nieuwe gastheer: Guido de Gooijer Guido zal volgende week voor het eerst als gastheer optreden. Om 14.30 uur was alles weer “spic en span“ en kon iedereen weer naar huis

No Comments

Leave a Comment