Blog

Voedselbank De Bilt / Uitgifte  / Verslag uitgifte 13 januari 2017

Verslag uitgifte 13 januari 2017

We hadden vorige week besloten om pas om 9.30 uur te beginnen, omdat vorige week er in eerste instantie geen producten uit Cothen zouden komen. Deze week waren er echter wel spullen uit Cothen dus toen ik binnen kwam was iedereen al aan het werk. Ik heb dus eerst maar koffie en thee gezet, want daar was nog geen tijd voor geweest.

Terwijl we aan de koffie zaten kwam de bus uit Cothen binnen en hoewel het minder was dan we gewend waren, hadden we toch nog heel veel groenten en fruit van Willem & Drees.

Na de koffie even naar  Fonville gegaan. Vandaag kreeg ik een aantal bossen roze chrysanten en een aantal bossen lila tulpen mee.

Gisteren had ik bij de Action alle opbergboxen van 17 liter, totaal 36 stuks, die in de reclame waren, opgekocht op verzoek van ons magazijn. Zij willen hierin de “knaagbare” producten “muisvrij” opslaan, zodat de zwarte boxen weer als koelbox gebruikt kunnen worden.

Terwijl de kratten met de producten uit Cothen gevuld werden, was de bus langs de winkels gegaan om daar nog wat versproducten op te halen. Nadat de bus terug was konden we kratten verder klaarmaken voor uitgifte. Vanuit Zeist kwamen 2 mensen bij ons brood ophalen, omdat Zeist niet genoeg brood had. Daar waren we heel blij mee, wat het overschot aan brood is een structureel probleem aan het worden. Bijna wekelijks brengt Theo brood naar de paardenstal omdat we het ook aan andere voedselbanken niet meer kwijt kunnen. Ook zij hebben een overvloed aan brood. Ook andere producten hebben we ruim voldoende en geven inmiddels heel veel weg aan VB-Amersfoort, VB-Utrecht en VB-Zeist. Ook Aldi heeft toegezegd met de voedselbanken te willen samenwerken. Hoe dat moet, gaan André en Alfred bespreken met Aldi .

Van de Opstandingskerk mochten we 2 volle kratten met lang houdbare producten in ontvangst nemen. Via Isabella kwam weer de inhoud van de manden die in de dienst gevuld waren binnen. Ik had een halve tas van de Ontmoetingskerk gekregen en Thea bracht een tas van de OLV-kerk in Bilthoven mee. Van een particulier kregen we een tas met lang houdbare producten en een mevrouw kwam ook nog een tas met lang houdbare producten brengen. Tenslotte kwam er een vrouw nog een rekje met 5 flessen Spa en 2 flessen vruchtensiroop brengen.

Inmiddels was het lunchtijd geworden. Ferrand had de laatste hand gelegd aan de weekstaat op de computer, die we bij de uitgifte gebruiken.

Er waren 58 pakketten gemaakt voor 184 personen, 1 afmeldingen, 3 niet geweest, waarvan 1 door een misverstand, 2 personen worden uitgeschreven. 1 persoon kreeg ook nog zijn kerstcadeaus mee, omdat hij niet eerder in de gelegenheid was. Nu zijn alle kerst pakketten en cadeautjes uitgereikt.

De uitgifte verliep vlot. Rond 14.00 uur waren we klaar en kon de schoonmaak beginnen. Rond 14.45 uur was alles gereed en kon iedereen naar huis gaan.