Blog

Voedselbank De Bilt / Uitgifte  / Verslag uitgifte 14 april 2017

Verslag uitgifte 14 april 2017

Vanuit Cothen was er vandaag geen groente en fruit te verwachten. Dus werd er vandaag groenten in potten en blikken verstrekt aangevuld met de “oogst” uit de winkels van de kernen. Er waren nog wel appels uit de opslag. Trudy en Angeniet hadden donderdagavond de Paasbroden die door de Hersteld hervormde kerk ter beschikking waren gesteld in de kratten gedaan. Gisteren hebben onze chauffeurs 1104 pakken DE-koffie meegebracht uit Arnhem. Dit was de opbrengst van de actie die de Lionsclub samen met Douwe Egberts voor ons gehouden heeft. De Lions Club heeft (met onze hulp) 585.674 Douwe Egberts Waardepunten verzameld, goed voor het bovengenoemde aantal pakken koffie.

Donderdagmiddag was er een krat met lang houdbaar uit de Michaelkerk binnen gebracht. Van de Ontmoetingskerk uit Maartensdijk bracht ik een tasje met lang houdbare producten mee. Wim Zaal had in de loop van de week 1 doos met lang houdbare producten van de Centrumkerk gebracht. De actie bij Corum op Hessenweg had vorige week 3 volle kratten opgeleverd. Zoals iedere week brengt Isabella de producten die verzameld zijn, tijdens de dienst in de Maartenskerk mee naar onze voedselbank evenals het brood van bakkerij John op de Hessenweg. Zelf heb ik nog even bloemen gehaald bij Fonville. Deze keer hadden ze heel veel tulpen in de kleur roze en een aantal bossen ranonkels. Zoveel, dat iedereen die bosje bloemen wilde, dit ook kon krijgen.

Tenslotte had Emmaus Bilthoven voor een paasverrassing gezorgd. Alle afnemers kregen een cadeaubon waarmee ze voor het hele gezin cadeautjes bij de Hema konden kopen.

We hebben vandaag 68 pakketten gemaakt, voor 206 mensen. 3 mensen hadden zich afgemeld, 4 zijn niet geweest zonder afmelding, Er was 1 nieuwe afnemer. Verder is er 1 afnemer, die vandaag voor het laatst was.