Verslag van de uitgifte 16 feb | Voedselbank De Bilt
1110
post-template-default,single,single-post,postid-1110,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,averly-ver-1.4,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-main-style1,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-slide-from-top,eltd-dark-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
Voedselbank De Bilt / Nieuws  / Verslag van de uitgifte 16 feb

Verslag van de uitgifte 16 feb

Verslag van de uitgifte 16feb. 2018 Voedselbank De Bilt

Aanwezig:

Magazijn: Alfred, Hardy,Theo , Riet.
Inpakkers: Angeniet , Marijke Moris, Thea ,Trix
Gastvrouwen/heren: Jeanne, Marian, Nelleke , Liesbeth, Hardy,  Trudy, Guido, Moris, Chauffeurs: Luc en Eric en collega chauffeur
Coördinator:  Corry de Rooij en Jacq en ’s middags  Ruth

 • Het  “winkelen”  in Nieuwegein heeft deze week plaatsgevonden. Het heeft heel veel kratten met lang houdbare producten opgeleverd. Komende maandag zal het allemaal gesorteerd worden.
 • Bovendien zijn er al 2 rolcontainers met non food binnen gebracht van AH De Bilt en er komen volgende week nog 4 pallets bij. Voorlopig staat alles in de garage bij Tafeltje dek je.
 • Toen ik binnenkwam was net de eerste koffiepauze begonnen. Theo en Alfred hadden  in de hoek onder het luik weer een stellage gebouwd. Deze keer om alle dozen van de Plus actie en de kerstpakketten, die Karina bij de Bilthuizen had gekregen, op te zetten. We hadden zoveel dozen, dat ieder gezin een doos mee kon nemen.
 • Uit Cothen was er deze week helemaal niets.
 • Ook uit Arnhem en Nieuwegein hadden we wat groenten gekregen. Na de koffie is Corry  de bloemen gaan halen bij Fonville :Deze keer moest ze twee maal lopen om alle bloemen op de Molenkamp te krijgen. Zo waren er Veel bossen Forsytia, tulpen, hyacinten, leeuwenbekjes, rozen en 2 kransen met voorjaarsbloemen versierd. Het was ruimschoots genoeg om ieder die dat wilde van bloemen te voorzien.
 • Van onze sponsors kwam het volgende binnen:
 • Van de Ontmoetingskerk in Maartensdijk kreeg ik 1 tas  met lang houdbare producten.
 • Van een mevrouw kregen we een aantal dozen met kinder- en dameskleding. Ook die hebben we in de hoek bij de pakketten gezet.
 • Isabella haalt wekelijks het brood bij bakker John op en ook de manden uit de Maartenskerk .
 • Van de Rietakkerschool werden doosjes met mandarijntje en peertjes binnengebracht.
 • Ik had intussen de werklijst op de computer bijgewerkt met de afmeldingen die binnen gekomen waren per telefoon, voicemail of email.
 • Intussen weer de lunch klaargezet, de vloeren gestofzuigd, zodat alles gereed was voor de uitgifte.
 • Na de lunch kon de uitgifte beginnen.

Uitgifte:

Deze week hebben we voor 68 gezinnen pakketten gemaakt voor in totaal 198personen.  Corry heeft  de administratie gedaan. Ruth heeft de uitgifte van de plusdozen en kerstdozen gedaan en ik heb meegeholpen  met de uitgifte. We Hadden voldoende  gastvrouwen/-heren  . De uitgifte verliep dan ook voorspoedig . Rond 14.15 uur waren we  klaar. Iedereen had zijn/haar pakket opgehaald . Ook deze week zijn er 2 afnemers uitgeschreven, maar ook weer 2 nieuwe bij gekomen.

Rond 14.30 uur kon iedereen naar huis.

 

Diversen.

 • De eierdoosjes zijn weer gewenst het betreft hier de doosjes voor 6 en voor 4 eieren.. Omdat we weer eieren kunnen uitgeven maar deze in doosjes van 10 stuks zitten willen we deze voor de 1persoons pakketten over pakken. Er is ookeen chronisch tekort aan boodschappentassen. Dus als er mensen zijn, die nog tassen over hebben, dan zij we daar heel blij mee.
 • Het magazijn heeft op dit moment een tekort aan vrijwilligers, door het uitvallen van Theo en Jenneke, en gedeeltelijk Yvonne.Hardy heeft zich al gemeld, dat hij behalve vrijdag ook wel andere dagen kan helpen. Als er nog meer mensen dit ook kunnen en willen doen, meld je dan bij Alfred: Aschleiffert@hotmail.com
 • Annekies Kastein van stichting Eet mee vertelde mij dat er een mogelijkheid bestaat om te lunchen met lokale politici. Iedereen die interesse heeft kan zich melden bij Stichting Eet mee info@eetmee.nl. zie ook www.eetmee.nl

Iedereen heel hartelijk dank voor al het werk!

No Comments

Leave a Comment