Verslag uitgifte 17 november 2017 | Voedselbank De Bilt
895
post-template-default,single,single-post,postid-895,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,averly-ver-1.4,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-main-style1,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-slide-from-top,eltd-dark-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
Voedselbank De Bilt / uitgifte  / Verslag uitgifte 17 november 2017

Verslag uitgifte 17 november 2017

De inhoud van de bus uit Cothen loog er niet om er kwamen heel veel groente uit, waaronder bleekselderij, peren, paksoi, paprika’s. Ook uit Nieuwegein kwam donderdag weer een lading groenten. Er moest dus weer flink gewerkt worden om alles in de kratten te krijgen. Tilly zorgde voor een nieuwe kan koffie terwijl ik mijn wekelijkse rit naar Fonville maakte. Zij hadden voor mij 3 bossen chrysanten, een amarillysbloem en een bosje roze dorines. Het zal duidelijk zijn, dat we de bloemen per tak hebben uitgereikt.

Voor het eerst ook een bijdrage van VB Nieuwegein

 • Van de Ontmoetingskerk kwam er deze week een flinke  tas  met lang houdbare producten.
 • Ook van de Rietakkerschool kwam weer een aantal producten zoals brood, melk, kaasjes. Dit was overgebleven van de lunch met de kinderen.
 • Riemke had van haar school, de Julianaschool ook weer een aantal pakje melk binnengebracht.
 • Van de MC-kerk bracht Thea 3 dozen appels mee.
 • Verder kwam er nog iemand 2 dozen appels brengen.
 • Van een trouwe particulier mochten we weer 3 zakken appels in ontvangst nemen.
 • Van de Foto-studio op de Hessenweg kwam iemand nog lang houdbare producten brengen.
 • Tenslotte kwam mevrouw De La Vieter haar gespaarde DE-punten brengen.
 • Isabella haalt wekelijks het brood bij bakker John op en ook de manden uit de Maartenskerk.

Na terugkomst van de bus met producten uit de winkels, konden de kratten verder worden afgemaakt en was alles klaar voor de uitgifte.

Ik heb deze week een lijst gemaakt waarop alle gezinnen en de grootte van de gezinnen is vermeld. Via Jolanda is deze lijst naar de vertegenwoordiger van de Rotaryclub Groot Bilthoven gegaan. De leden van deze club zullen voor elk gezin een pakket samenstellen.

De lijst is eveneens naar de Werkgroep Oeucemenische Diakonie gegaan. Zij maken ook kerstpakketten voor de mensen in Bilthoven en de Bilt. De Diaconie van de ontmoetingskerk en de Caritas van de Maartenskerk doen dit voor onze afnemers in de oude gemeente Maartensdijk (Maartensdijk, Hollandsche Rading, Westbroek en Groenekan.)

Het uitdelen van de volgnummers heb ik ook deze week weer zelf gedaan met assistentie van Ahmed. Dat geeft op deze manier weinig problemen. Inmiddels was de tafel voor de lunch gedekt.

Uitgifte:

Alfred deed de instructie voor de gastvrouwen/heren. Deze week hebben we voor 68 gezinnen pakketten gemaakt voor in totaal 193 personen. Ook deze week waren weer 2 nieuwe gezinnen aangemeld.

 • 18 november actie AH De Bilt Dankzij de “Vrouwen van nu” en de vrijwilligers, die Riemke tijdens de Oogstdienst in de Centrumkerk, had weten te verzamelen, kan Frank over voldoende mensen beschikken om zij rooster compleet te maken. Om 12.30 uur meldde Jolanda al, dat er 25 kratten gevuld klaar stonden.
 • Van woensdag 9 nov. Tot en met 22 nov houdt Lidl een winkelactie voor kerstpakketten. Deze actie is landelijk. Ook Jumbo, Mars en Hema zullen extra dingen doen voor de afnemers van de Voedselbank.
 • De eierdoosjes hoeven niet langer gespaard te worden. Deze hebben we nu ruim voldoende. Maar er is wel een chronisch tekort aan boodschappentassen. Dus als er mensen zijn, die nog tassen over hebben, dan zij we daar heel blij mee.
 • Coördinator: Wij zoeken nog steeds een 2e coördinator in plaats van Ferrand. Als iemand zich geroepen voelt of iemand kent, die wel interesse heeft hoor ik het graag.

No Comments

Leave a Comment