Blog

Voedselbank De Bilt / Uitgifte  / Verslag uitgifte 2 december

Verslag uitgifte 2 december

Dinsdagavond 19.30 uur:We hebben voor de kinderen van onze afnemers van  9, 10,11 en 12 jaar nog sinterklaascadeautjes ingepakt. Op zolder hadden we nog een voorraad speelgoed, die vorig jaar was overgebleven. Hiermee hebben we voor deze kinderen nog wat sintpakjes kunnen maken. Voor alle gezinnen waarin een kind van 8 jaar of jonger was, heeft Josta Koot van Bureau Cassant een sinterklaaszak samengesteld met cadeautjes voor het hele gezin. Ik had begin november een lijst met de gezinnen en hun samenstelling aan Josta gemaild.

Afgesproken om vandaag (vrijdag) om 8.30 uur te beginnen, zodat we een tafel gereed konden maken, waarop de sinterklaaszakken met cadeautje konden uitstallen. Bij elkaar waren dat 27 zakken en de cadeautjes, die we dinsdag ingepakt hadden. Tussendoor had ik ook nog koffie gezet en intussen waren de mensen van het magazijn en de inpakploeg gearriveerd. Na even koffie gedronken te hebben met de hee club ging ik even naar Fonville. Ik kreeg 2 ½ bos gele rozen en een bloeiende azalea mee. Dat was voldoende om bijna alle liefhebbers een roos mee te geven. Nadat alle producten die klaar stonden over de kratten verdeeld waren, was er wel weer even tijd voor een 2e bakje koffie, want de bus met de vracht uit Cothen was er nog niet. Al spoedig kwam de bus en konden de pakketten verder worden afgemaakt. Daarna ging de bus opnieuw op pad om nog een Sinterklaasdoos op te halen bij AH in de Kwinkelier en ook de producten, die overgebleven waren bij de verschillende winkels.

Giften: 1 doos lang houdbaar van de Ontmoetingskerk. Van de Rietakkerschool kwam een doos met mandarijnen. Van de Regenboogschool kreeg ik deze week een email, waarin zij aanboden, evenals vorig jaar weer een inzameling te houden onder de kinderen en hun ouders. Dit is bedoeld als kerstgeschenk aan afnemers van de voedselbank. Zij hadden nog een lijstje met producten van vorig jaar en dat werd door onze magazijnmedewerkers nog geschikt geacht voor dit jaar. In de week voor Kerstmis komen ze de gevulde kratten bij ons afleveren. Hans Lebbe heeft van de Sintactiviteiten enige foto’s gemaakt en zal die publiceren in een of meer plaatselijke bladen.

De bus was teruggekomen van haar toer langs de winkels. De laatste versproducten konden nog aan de pakketten konden worden toegevoegd.

Daarna werd er geluncht en daarna konden de laatste voorbereidingen voor de uitgifte gedaan worden.

Om 12.30 uur konden we de deuren openen. Christine stond bij de tafel met de zakken van Sinterklaas en noteerde wanneer iemand een zak had meegenomen. De uitgifte verliep vlot. Er stonden ook nog 2 verjaardagsboxen voor de kinderen, die in december jarig waren. Rond 13.45 waren de meeste deelnemers geweest. Rond 14.00 uur konden we de deuren sluiten. Zowaar er was geen pakket meer over, dus er was niets afgemeld en iedereen had zijn pakket opgehaald.

Er zijn 55 pakketten gemaakt voor 173 personen. Iedereen was geweest