Verslag van de uitgifte 2 feb. 2018 | Voedselbank De Bilt
1104
post-template-default,single,single-post,postid-1104,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,averly-ver-1.4,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-main-style1,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-slide-from-top,eltd-dark-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
Voedselbank De Bilt / Nieuws  / Verslag van de uitgifte 2 feb. 2018

Verslag van de uitgifte 2 feb. 2018

Aanwezig:

Magazijn: Alfred, Jenneke, Theo ,Riet.
Inpakkers: Angeniet, Marijke, Moris, Thea,  Trix,  Hanneke, Reinie (heeft zich ziek gemeld wegens longontsteking), Ahmad
Gastvrouwen/heren: Bineke (i.p.v Christine), Hardy,  Elly, Isabella,Jeanne,Marian, Anke, Guido, Moris,.
Chauffeurs: Luc en collega chauffeur.
Coördinator:  Corry de Rooij en Jacq

Donderdag hebben de chauffeur op uitnodiging van Voedselbank Nieuwegein 60 kratten met lang houdbare producten opgehaald. Deze kratten staan voorlopig in de garage bij Tafeltje dek je. Maandag gaat er een ploeg van het magazijn aangevuld met bestuursleden en andere vrijwilligers aan de slag om deze producten te sorteren. In het kader hiervan heeft Dorrit bij Blokker een aantal dozen gehaald zodat de producten die “knaagbaar” zijn ‘muisvrij’ kunnen worden opgeborgen. Ik heb 50 nieuwe groene kratten besteld en die zullen woensdag binnenkomen.

 • Volgende week mogen we nogmaals komen “winkelen”  in Nieuwegein.
 • Vrijdag morgen heeft Karina 50 kerstpakketten opgehaald die door De Bilthuysen zijn geschonken. Ook die staan nu in de garage.
 • Toen ik binnenkwam was de bus op weg naar Zeist om te zien of zij nog wat groenten voor ons  over hadden, want uit Cothen kwam er deze week niets.
 • Ook uit Arnhem en Nieuwegein hadden we wat groenten gekregen. Na de koffie zijn Corry en ik bloemen gaan halen bij Fonville :Rode en gele met rode rand rozen en een paar bosjes hyacinten.
 • Van onze sponsors kwam het volgende binnen:
 • Angeniet bracht nog 2 kratten met lang houdbare artikelen van de Hersteld hervormde gemeente uit Maartensdijk.
 • Van de Ontmoetingskerk in Maartensdijk kreeg ik 2 tassen met lang houdbare producten.
 • Een particulier kwam 1 tas met lang houdbare producten brengen.
 • Isabella haalt wekelijks het brood bij bakker John op en ook de manden uit de Maartenskerk .
 • Ahmed deelde de kaartjes met volgnummers weer uit. Ook de kratten van de afnemers werden weer door hem op tafel gezet.
 • Corry en ik hadden intussen de werklijst op de computer bijgewerkt met de afmeldingen die binnen gekomen waren per telefoon, voicemail of email.
 • Na de lunch waren we gereed voor de uitgifte. 

Uitgifte:
Deze week hebben we voor 71 gezinnen pakketten gemaakt voor in totaal 206 personen.  Corry en ik hebbende administratie gedaan. We waren met veel gastvrouwen/heren. De uitgifte verliep dan ook heel vlot. Rond 14.15 uur waren we  klaar. 2 Afnemers hebben hun pakket afgemeld. 3 personen hebben hun pakket niet opgehaald en ook niet afgemeld. Deze heb ik dus de bekende brief gestuurd.

Ik heb vanaf volgende week 2 afnemers kunnen uitschrijven. Deze week is er 1 nieuwe afnemer bijgekomen en ook voor volgende week komt er 1 nieuwe afnemer bij.

Rond 14.30 uur kon iedereen naar huis. NB: Eierdozen hebben we inmiddels genoeg, maar boodschappentassen zijn meer dan welkom!

Iedereen heel hartelijk dank voor al het werk!

Jacq

No Comments

Leave a Comment