Blog

Voedselbank De Bilt / Uitgifte  / Verslag uitgifte 20 januari 2017

Verslag uitgifte 20 januari 2017

Ook deze week weer volop groenten en fruit uit Cothen. De tijd die er niet gewerkt kon worden werd opgevuld met het tellen van koffiebonnen voor de DE-actie via de Lionsclubs. Toen werd er gezamenlijk koffie gedronken en daarna even naar Fonville: 3 bossen witte rozen. Voldoende om bijna iedereen een roos mee te kunnen geven.

Met de bus uit Cothen kwamen o.a. veel appels, wortelen, een hoeveelheid  peren en nog wat verschillenden groenten mee.

Van de hersteld Hervormde kerk werden door Angeniet 6 volle kratten producten meegebracht. Dat is nog niet alles, want de actie bij deze kerk loopt nog door tot het einde van deze maand. Zelf heb ik een tas met lang houdbare producten van de Adventkapel (Hollandsche Rading) meegebracht. Isabel brengt wekelijks de inhoud van de manden uit de Maartenskerk mee. School de Rietakker bracht een doos met appels en een doos met sinaasappels binnen, die zij overhielden van de lunch op school.

De producten, die de bus uit de winkels had meegenomen werden toegevoegd aan de pakketten en hiermee waren de pakketten klaar voor uitgifte.

Er waren 60 pakketten gemaakt voor 185 personen, 1 afmelding, 2 Niet Geweest, die ook vorige week niet geweest waren. Totaal kunnen we deze week 4  personen uitschrijven.

Ondanks het krappe aantal gastvrouwen/-heren waren we toch redelijk op tijd klaar (rond 14.15 uur).