Blog

Voedselbank De Bilt / Uitgifte  / Verslag uitgifte 21 april 2017

Verslag uitgifte 21 april 2017

De inpakploeg deed appels in kleine zakken. Trudy kwam binnen met een grote zak paprika’s. Die had ze gekregen bij de nieuwe groentewinkel op de Hessenweg en ze heeft meteen gevraagd of we hier wekelijks vragen of er groenten en fruit voor de Voedselbank beschikbaar was. Daar gingen ze mee akkoord. Trudy hartelijk dank voor deze actie.Er waren ook nog wel appels uit de opslag.

Van de Ontmoetingskerk had ik een ras vol lang houdbare producten meegenomen. Riemke had deze week schoolmelk van de Julianaschool binnen gebracht. Tijdens onze inpakwerkzaamheden kwam er iemand van de Montessorischool met 5 dozen producten die waren overgebleven van het koningsontbijt op school.

Iedere week brengt Isabella de producten die verzameld zijn tijden de dienst in de Maartenskerk mee naar onze voedselbank evenals het brood van bakkerij John op de Hessenweg. Bij Fonville werd ik verrast met 3 bossen Bacararozen, een aantal bosjes hyacinten, een paar bossen roze rozen, anemonen en roze en witte ranonkels. Weer ruim voldoende om iedereen van een bloemetje te voorzien.

De Oranjevereniging had voor toegangskaarten gezorgd voor kinderen en volwassenen, zodat iedereen die dat wil donderdag aan de feestelijkheden rond Koningsdag kan deelnemen.

Gelukkig kwamen de chauffeurs van hun ronde terug  met nog heel wat groenten en fruit en konden de kratten verder worden afgemaakt.

We hebben vandaag 65 pakketten gemaakt, voor 202 mensen. 4 mensen hadden zich afgemeld, 1 is niet geweest zonder afmelding, Er was 1 nieuwe afnemer. Verder was er 1 afnemer, die vandaag voor het laatst was. Tijdens de uitgifte kwamen de dames van de Lionsclub om officieel de grote hoeveelheid koffie van DE te overhandigen aan onze secretaris André. Hans Lebbe heeft dit moment op de foto vastgelegd en zal in de pers gepubliceerd worden. Dit gebeurde in de ruimte bij Tafeltje Dek je, zodat de uitgifte hier geen last van had.