Blog

Voedselbank De Bilt / Uitgifte  / Verslag uitgifte 21 juli 2017

Verslag uitgifte 21 juli 2017

De inpakkers waren al bezig met verdeling van de groente uit Arnhem. Van Willem en Drees was er deze week echt heel veel groente. Zo was er broccoli, courgettes, tomaten, ijsbergsla en aardappelen. Na de koffie op weg naar Fonville. Ik kreeg deze keer een hele grote bos witte rozen, die ik in boeketjes van 4, soms 5 rozen heb verdeeld. Er waren takken met rode besjes en nog een aantal boeketjes met witte bloemen en tenslotte nog 2 takken met pioenrozen. Voor de meeste afnemers was er zo een bloemetje

Van onze trouwe sponsors kwam afgelopen week het volgende binnen:

Van onze tuinder van Landgoed Vollenhoven kwamen snijbonen. Een anonieme gever kwam een bak met wortelen uit eigen tuin brengen. Een mevrouw belde aan en overhandigde mij een pot appelmoes en een pot pindakaas. Wim Zaal heeft een tempex box met producten van de Centrumkerk meegebracht. Isabella haalt elke donderdag het brood bij bakker John op en tevens brengt ze dan ook de manden met inhoud uit de Maartenskerk mee. Leo bracht een hoeveelheid courgettes uit zijn moestuin mee. Van de OLV werden 2 dozen met lang houdbare producten binnengebracht en ook van de Ontmoetingskerk kwam een doosje met lang houdbare producten.

Deze week hebben we voor 51 gezinnen pakketten gemaakt voor in totaal 160 personen, 1 persoon had zich afgemeld en 3 afnemers hebben zonder afmelding hun pakket niet opgehaald. 1 hiervan nu voor de 2e keer, zodat ik die nu uitschrijf. 1 persoon is in het ziekenhuis opgenomen ; zijn pakket wordt nu tijdelijk gestopt. 3 afnemers kwamen vrijdag voor het laatst en gaan nu verder zonder de voedselbank.