Verslag uitgifte 24 november 2017 | Voedselbank De Bilt
900
post-template-default,single,single-post,postid-900,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,averly-ver-1.4,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-main-style1,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-slide-from-top,eltd-dark-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
Voedselbank De Bilt / uitgifte  / Verslag uitgifte 24 november 2017

Verslag uitgifte 24 november 2017

Uit Cothen was er deze week niets. Uit Nieuwegein kwam donderdag weer lading groenten. Fonville had voor mij 7 bosjes anemonen, een roos en een aantal takken astrumeria’s.

Van onze sponsors kwam het volgende binnen:

 • Van de Ontmoetingskerk kwam er deze week een kleine doos  met lang houdbare producten.
 • Ook van de Rietakkerschool kwam weer iemand een aantal producten zoals 2 doosjes met sinaasappelen en 1 doosje met zakjes radijzen bij ons brengen.
 • Een mevrouw had de speelgoedkast van haar kinderen opgeruimd en kwam die bij ons brengen. Dat leverde 3 volle tassen met speelgoed op.
 • De ijswinkel van de dorpsstraat kwam evenals vorig jaar het overschot aan ijs brengen Dat leverde ca. 40 bekers met verschillende soorten ijs op, die we vanmiddag ook meteen hebben uitgegeven.
 • Isabella haalt wekelijks het brood bij bakker John op en ook de manden uit de Maartenskerk.
 • Erno had met zijn leerlingen heel veel cadeautjes voor Sinterklaas al ingepakt.
 • Van de Zeeman kwam een volle rolcontainer met wasmiddel, handdoeken, handschoentjes in verschillende maten en ook nog wat speelgoed. We willen die dinsdagavond inpakken voor de kinderen van de afnemers.
 • Met Het RIVM zijn we nog aan het overleggen. Zij willen ook iets doen voor de kerstdagen.

Nadat de bus terug was  met producten uit de winkels, konden de kratten verder worden afgemaakt en was alles klaar voor de uitgifte. Eerst nog even lekker lunchen. Isabella nam mijn plaats in achter de tafel om de administratie bij te houden.

Uitgifte:

Deze week hebben we voor 65 gezinnen pakketten gemaakt voor in totaal 185 personen.

Alle pakketten zijn opgehaald op 2 na. 1 pakket is door Isabella weggebracht en 1 pakket door Riet naar iemand die net uit het ziekenhuis ontslagen was.

 • 18 november actie AH De Bilt Dankzij de “Vrouwen van nu” en de vrijwilligers, die Riemke tijdens de Oogstdienst in de Centrumkerk, had weten te verzamelen, is het een geweldige opbrengst geworden. Ongeveer 75 volle kratten levensmiddelen was de opbrengst. Dit is een geweldig resultaat. We danken dan ook alle vrijwilligers van de Vrouwen van Nu en onze eigen vrijwilligers die hieraan hun bijdrage hebben geleverd.
 • Van woensdag 9 nov. Tot en met 22 nov houdt Lidl een winkelactie voor kerstpakketten. Deze actie is landelijk. Ook Jumbo, Mars en Hema zullen extra dingen doen voor de afnemers van de Voedselbank. De opbrengst hiervan is nog niet bekend
 • De eierdoosjes hoeven niet langer gespaard te worden. Deze hebben we nu ruim voldoende. Maar er is wel een chronisch tekort aan boodschappentassen. Dus als er mensen zijn, die nog tassen over hebben, dan zij we daar heel blij mee.
 • Coördinator: Wij zoeken nog steeds een 2e coördinator in plaats van Ferrand. Als iemand zich geroepen voelt of iemand kent, die wel interesse heeft hoor ik het graag.

No Comments

Leave a Comment