Blog

Voedselbank De Bilt / Uitgifte  / Verslag uitgifte 27 januari 2017

Verslag uitgifte 27 januari 2017

Dinsdag 24 jan.

Ik had een afspraak met Andrea Vrijkorte bij het Sociaal Team van Mens De Bilt. Andrea was gevraagd om uitleg te geven over de beoordeling van onze afnemers, om na te gaan of zij (nog)  in aanmerking komen voor een voedselpakket. Samen hebben we deze presentatie gegeven.

Vrijdag 27 jan.

Een paar mensen waren druk doende appels te “verponden” in kleine hoeveelheden evenals aardappels. Na de koffie de wekelijkse route naar Fonville om te zien of er ook nog bloemen waren. Ik kreeg een bos witte rozen mee en een aantal bossen tulpen.

Met de bus uit Cothen kwamen o.a. veel appels, en aardappels mee. Verder was er niet zoveel deze keer, maar dat gebeurt wel meer in deze tijd van het jaar.  De pakketten waren daarom niet zo groot als we gewend waren .

Vrijdag werden er de volgende goederen binnengebracht:
Van een anonieme gever mochten we een Plus doos die met zegel gespaard was in ontvangst nemen.
Van de Ontmoetingskerk kwam een volle krat met levensmiddelen.
Een mevrouw, die regelmatig bij ons komt, kwam met haar rollator weer een tasje met lang houdbare producten brengen.
Nog een mevrouw kwam twee tassen met lang houdbare producten brengen.

Er waren 58 pakketten gemaakt voor 183 personen, 1 afmelding, 2 Niet Geweest, 1 afnemer kon vanwege een ziek kind haar pakket niet komen halen, maar mevrouw Olthof van meldpunt vrijwilligers was zo aardig om ook dit pakket mee te nemen.

De uitgifte verliep voorspoedig mede dankzij Johan, die voor vervanging zorgde van een zieke gastvrouw Om 14.15 ging de laatste afnemer de deur uit en kon de schoonmaak beginnen.