Blog

Voedselbank De Bilt / Uitgifte  / Verslag uitgifte 31 maart 2017

Verslag uitgifte 31 maart 2017

 

Terwijl we koffie zaten te drinken, kwam de bus uit Cothen terug. Totaal had de bus 33 kratten van Willem&Drees bij zich waarvan 18 kratten met appels, 9 kratten met wortelen, en nog een paar kratten met prei, wat andere groenten en brood. De wortels werden verpond in zakjes van bruikbare omvang.

Van de Ontmoetingskerk uit Maartensdijk bracht ik een tas met lang houdbare producten mee. van de Dorpskerk zijn de afgelopen week 2 kratten met levensmiddelen binnen gebracht. Vandaag kreeg ik een telefoontje van de Hoogvliet dat zij ook nog 20 kratten met allerlei producten voor ons hadden staan. De bus heeft die op zijn ronde door de kernen meteen opgehaald. Maandag kunnen de stagiaires van het magazijn hiermee meteen aan de slag. Zoals gewoonlijk brengt Isabella de producten die verzameld zijn tijden de dienst in de Maartenskerk mee naar onze Voedselbank evenals het brood van bakkerij John op de Hessenweg.

Vooral van de Aldi krijgen we heel goede producten, waarvan maar weinig in de afvalbak verdwijnt. Zo waren er afgelopen week heel veel kistjes pruimen, die vandaag in kratjes van de afnemers werden gedaan. Fonville had vandaag een kleine bos rozen.

We hebben vandaag 72 pakketten gemaakt, voor 214 mensen. Hiervan waren 3 mensen vandaag voor het eerst. Het aantal van 72 is nieuw. Nog niet eerder in ons bestaan is dit aantal bereikt. Ondanks dat het goed gaat met onze economie profiteert de laagste inkomensklasse hier kennelijk nog nauwelijks van. 2 Afnemers hadden zich afgemeld en 2 andere zijn niet geweest zonder afmelding.