Blog

Voedselbank De Bilt / Uitgifte  / Verslag uitgifte 6 januari 2017

Verslag uitgifte 6 januari 2017

Ik kwam vrijdag rond 9.30 uur binnen en iedereen zat al aan de koffietafel. Vanmorgen hadden we van Maarten bericht gekregen, dat er van Willem en Drees geen producten zouden komen. Ons was vorige week al verteld, dat we hiermee rekening moesten gaan houden. De bus ging dus nu eerst naar de winkels. Terwijl ze onderweg waren kreeg Maarten opnieuw een telefoontje van Willen en Drees, dat zij toch nog ongeveer 40 kratten met groenten en fruit hadden staan en of wij die op wilde komen halen. Dus toen de bus terugkwam van de winkels zijn zij alsnog naar Cothen gereden.

Ik ben zelf even naar Fonville gegaan om zo mogelijk bloemen te halen. Deze keer hadden ze geen bloemen, maar werd verrast met een tray vol met azalea’s en Anthuriums. Bij elkaar 12 á 13 planten.

Omdat de kratten zover waren gevuld en de bus uit Cothen nog niet terug was, had ik even een ander klusje uit de hoek gehaald. Wellicht weten jullie nog van vorig jaar dat we in samenwerking met de Lionsclubs koffiepunten van DE konden sparen. De Lionsclubs konden die dan bij DE inleveren en daar koffie voor in de plaats krijgen. Dat heeft ons vorig jaar bijna voor het gehele jaar koffie op geleverd. Wij hadden alle punten voorzichtig van de pakken geknipt en deze bewaard. Ook van heel veel mensen hebben we zakken vol punten gekregen, die ik in de loop van het jaar verzameld had. Maar die punten moesten nog wel geteld worden en dat hebben we nu in de wachttijd op de bus gedaan tot we gingen lunchen.

Jammer genoeg was de bus nog niet terug voor de uitgifte, maar we hebben besloten toch maar met de uitgifte te beginnen en de kratten van W&D langs de achterkant, door het magazijn in de uitgifteruimte te zetten. Op deze manier konden we de mensen toch nog van groenten en fruit voorzien. Van W&D kwamen 35 kratten appels, 5 kratten peren en 10 kratten groenten.

Van de hervormde kerk in Westbroek werden 2 volle kratten met lang houdbare producten gebracht. Isabella heeft deze week weer de inhoud van de manden die in de dienst gevuld waren binnengebracht. Vanmorgen kwam een gezin, Vader, moeder en vier kleine meisjes 2 grote goed gevulde tassen met lang houdbare producten brengen. De kinderen hadden vooral dingen gekocht, die ze zelf ook lekker vonden. Peter Zondag van de moestuin Kloosterpark kwam een kist appels brengen en 4 grote speculaaspoppen. Een anonieme gever kwam een kerstpakket brengen en van een andere anonieme gever bracht een doosje met lang houdbare producten.

Na instructie van onze gastvrouwen door Johan van het magazijn gingen de deuren open en kon de uitgifte beginnen. Kratten met groenten en appels stonden onder de tafel en de inhoud hiervan werden door de gastvrouwen bij de afnemers aangeboden. Leo trad op als gastheer om de eerste grote stroom afnemers weg te werken.

Er waren 59 pakketten gemaakt voor 185 personen, 2 afmeldingen, 3 niet Geweest 1 niet aktief. 1 afnemer komt haar pakket maandag ophalen omdat ze vandaag verhinderd was. 1 afnemer heeft het pakket van haar dorpsgenoot-afnemer meegenomen, omdat die het zelf niet kon komen halen.

De uitgifte verliep zonder incidenten, sommige afnemers kregen nog een verlaat kerstpakket mee omdat ze niet eerder in de gelegenheid waren om het op te halen. Rond 14.15 uur konden we de deuren sluiten en na even een drankje (koffie of thee) te hebben genomen kon de schoonmaak een aanvang nemen. Rond 14.45 was alles gereed en kon iedereen naar huis gaan.