Blog

Voedselbank De Bilt / Uitgifte  / Verslag uitgifte 7 juli 2017

Verslag uitgifte 7 juli 2017

Van Willem en Drees was er deze week geen bijdrage. Daardoor was de hoeveelheid groenten aan de krappe kant.

Van onze trouwe sponsors kwam afgelopen week het volgende binnen:

Van de Ontmoetingskerk in Maartensdijk had ik een klein doosje met lang houdbare producten ontvangen. Van een anonieme gever kwam een klein tasje met lang houdbare producten. Riemke had van de Julianaschool 2 tassen met pakjes schoolmelk gebracht. Isabella haalt elke donderdag het brood bij bakker John op en tevens brengt ze dan ook de manden met inhoud uit de Maartenskerk mee. Van Moestuin Vollenhove kwamen kroppen ijsbergsla en rabarber. De kerk uit Westbroek bracht 2 volle kratten lang houdbare producten. Een anonieme gever bracht een tasje chocolade, dat haar dochter als onderwijzeres op school had gekregen van haar leerlingen. Bij Fonville kreeg ik 2 bossen rozen, 4 plantjes in potjes nog 2 bossen andere bloemen mee. Deze hebben we gedeeltelijk per stuk uitgedeeld.

Deze week hebben we voor 56 gezinnen pakketten gemaakt voor in totaal 184 personen, 2 personen hadden zich afgemeld en 1 nieuwe afnemer hebben we gebeld, dat er een pakket voor hem klaarstond. Hierdoor hadden we weer eens een uitgifte, waarbij alle pakket waren opgehaald.

De uitgifte was begonnen. Dankzij het grote aantal  gastvrouwen/-heren hadden we rond 13.30 uur alle aanwezige afnemers van een pakket voorzien en moesten we wachten op de laatste afnemers. Maar om 14.00 uur waren alle pakketten opgehaald. Omdat Ferrand vandaag voor het laatst was heb ik hem in een kleine toespraak bedankt voor alles wat hij de afgelopen jaren voor de Voedselbank had gedaan en hem een roos overhandigd, wat de gewoonte is als mensen afscheid nemen.