verslag uitgifte 8 december 2017 | Voedselbank De Bilt
906
post-template-default,single,single-post,postid-906,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,averly-ver-1.4,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-main-style1,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-slide-from-top,eltd-dark-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
Voedselbank De Bilt / uitgifte  / verslag uitgifte 8 december 2017

verslag uitgifte 8 december 2017

Verslag van de uitgifte 8 dec. 2017 Voedselbank De Bilt
Aanwezig:
Magazijn: Alfred, Riet, Elly.
Inpakkers: Thea, Reinie, Angeniet, Marijke.
Gastvrouwen/heren: Hardy, Jacq, Kalima, Liesbeth, Nelleke, Henny, Guido, Jeanne, Marian, Ahmed .
Chauffeurs: Luc en collega chauffeur
Coördinator: Ruth
Maandag 4 december
Staatssecretaris Tamara van Ark is op bezoek bij de voedselbank. Zij was door de burgemeester uitgenodigd om een bezoek te brengen aan onze voedselbank. Behalve Tamara was ook de burgemeester, mensen van de RSD en schuldhulpverlening en nog enkele mensen van het ministerie van SZW aanwezig. Van onze Voedselbank waren het bestuur, Alfred, Hardy ,Jeanne en ik aanwezig. Jolanda heeft iets verteld over onze voedselbank tijdens de rondleiding. De gasten waren erg onder de indruk van wat we met elkaar hebben bereikt.

Met Hardy heb ik tenslotte nog een aantal dozen met kleding, wasmiddel en speelgoed opgehaald bij Zeeman. Dit kwam uit een actie, waarbij klanten van Zeeman werden uitgenodigd om artikelen te doneren voor de Voedselbank. Totaal heeft dit 490 artikelen opgebracht.

Woensdag 6 december
Om 10.00 uur begon de bestuursvergadering. Na deze vergadering, ca 11.30 uur kwam Chaimaa Ait Layachi bij ons op bezoek. Chaimaa werkt bij het Sociaal Team van Mens De Bilt en doet voor ons de beoordeling van onze afnemers. Zij heeft sinds kort de taken van Andrea Vrijkorte overgenomen en is de contactpersoon voor het Sociaal Team en Voedselbank De Bilt.

Donderdag 7 december
Wij waren uitgenodigd voor première van de film helden. Deze film is door Richard Breedveld en Eric Jan Trip gemaakt. De vertoning werd voorafgegaan door gesprekken met Richard en Eric Jan en enige mensen van FAK, de tennisvereniging die het eerst in beeld werd gebracht en de wethouder Anne Brommersma. André en ik waren namens de Voedselbank aanwezig. Het deel waarbij onze voedselbank in beeld komt wordt vrijdag 15 december uitgezonden op het kanaal van RegioTV De Bilt op elk uur en van 17.00 tot 12.00 uur continue.

Vrijdag 8 december
Van Willem en Drees uit Cothen kwamen deze week 4 kratten groenten en heel veel kratten met flesjes appelsap. Uit Nieuwegein waren donderdag 2 kratten groenten gekomen. Bij Fonville kon ik deze week geen bloemen scoren.
Rond 10.30 kwam Jolanda binnen met een aantal dozen met taart. Ze is vandaag jarig en daarom trakteerde ze gisteren.
Van onze sponsors kwam het volgende binnen:
Van de Ontmoetingskerk heb ik woensdag een kleine tas met lang houdbare producten meegenomen.
Een particulier had mij tevoren gebeld omdat ze een aantal T-shirts met lange mouwen en een paar jassen had en of wij daar mensen blij mee konden maken. Nou, dat is wel gelukt. Na de uitgifte was alles weg.
Isabella haalt wekelijks het brood bij bakker John op en ook de manden uit de Maartenskerk.
Mensen van de hervormde kerk in Westbroek kwamen weer met 3 volle kratten en een grote doos met lang houdbare producten. Van de M-C-kerk in Den Dolder werden 2 tassen met artikelen binnen gebracht.
Met de laatste producten uit de winkels, werden de kratten verder afgemaakt en was alles klaar voor de uitgifte.

Ruth Kuijer heeft vandaag voor het eerst achter de computer gezeten om aan te tekenen welke afnemers waren geweest. Zo wordt ze stapje voor stapje ingewijd in het werk van de coördinator. Het is de bedoeling, dat Ruth ook als coördinator gaat optreden.

Uitgifte:
. Deze week hebben we voor 66 gezinnen pakketten gemaakt voor in totaal 197 personen.
Rond 14.00 uur waren we klaar , 1 afnemer haalt haar pakket op maandag op. Alle pakketten zijn opgehaald op 1 na. 1 pakket werd door Thea naar iemand gebracht..
Na de uitgifte hebben Ruth , Alfred en ik nog een gesprek gevoerd met Anouk Frijlink. Anouk is eerstejaars HBO student. Zij wil bij ons stage komen lopen en wij hebben haar verteld wat de mogelijkheden zijn. Zal binnenkort op vrijdag bij ons mee gaan lopen om zich te oriënteren op de werkzaamheden, die bij ons gedaan kunnen worden.

Rooster voor de maanden jan, feb , maart.
Willen alle gastvrouwen en gastheren en inpakkers de data doorgeven waarop ze niet kunnen werken?
Melden aan coordinator@voedselbankdebilt.nl. Bij voorbaat dank. Dan kan ik daarna het rooster maken.

Volgende bestuursvergadering zal op woensdag 10 jan. 2018 plaatsvinden. Als er punten zijn die besproken moeten worden, meld het ons : coordinator@voedselbankdebilt.nl.

Jan Mons, manager van de Spar in het kleine dorp wil van 8 tot 21 jan actievoeren voor de Voedselbank met hulp van zijn klanten. Het idee is, dat er bonnen voor minder lang houdbare producten gemaakt worden. Die kunne dan door de klanten gekocht en aan de Voedselbank gedoneerd worden. De Voedselbank kan dan deze bonnen inwisselen tegen producten, die op de bonnen vermeld staan. Men moet hierbij denken aan bijv. diverse groenten, zuivel, eieren e.d.

Diversen.
De eierdoosjes hoeven niet langer gespaard te worden. Deze hebben we nu ruim voldoende. Maar er is wel een chronisch tekort aan boodschappentassen. Dus als er mensen zijn, die nog tassen over hebben, dan zij we daar heel blij mee.
Coördinator:
Wij zoeken nog steeds een 2e coördinator in plaats van Ferrand. Als iemand zich geroepen voelt of iemand kent, die wel interesse heeft hoor ik het graag.
Op de kapstok in de ontvangstruimte komen steeds meer jassen te hangen. Aan iedereen het verzoek om te kijken of er misschien een jas bij hangt die vergeten is mee te nemen.

Kerstdiner 11 dec;
Komende maandag gaan 26 gezinnen naar Vianen om deel te nemen aan het kerstdiner, gesponsord door van Der Valk Hotels en georganiseerd door VB-rivierenland.

Kerstconcert 10 dec. a.s. in de Onze Lieve Vrouwkerk van 15.30 tot 16.45 uur. Kerk open om 15.00 uur
Alle vrijwilligers van de voedselbank waren door Rotary Zandzegge uitgenodigd om bij dit concert aanwezig te zijn. Helaas is het volledig uitverkocht

Iedereen heel hartelijk dank en nog een fijne weekend toegewenst, Jacq

No Comments

Leave a Comment