Blog

Voedselbank De Bilt / Uitgifte  / Verslag uitgifte 9 december

Verslag uitgifte 9 december

Op 7 dec  belde Rob V. mij met de mededeling dat hij van Joke van VB-Rivierenland een uitnodiging voor onze afnemers had gekregen om deel te nemen aan een kerstdiner bij Hotel van der Valk in Vianen op maandag avond 19 dec. Er was een probleem: Wij konden geen vervoer meer regelen op zo’n korte termijn. Dus de deelnemers moesten zelf voor vervoer zorgen. Ik heb daarna met Joke gebeld en zij zou mij hun inschrijvingsformulier sturen, wat ook geschiedde. Ik heb dit formulier aangepast en het vandaag aan iedereen persoonlijk uitgereikt met de mededeling dat ze zelf voor vervoer moesten zorgen en mij op tijd moesten terugmailen of het vandaag ter plaatse invullen. Sommigen hebben dat ook gedaan en van een aantal heb ik ook al antwoord via email.

Vanmorgen was ik rond 9.30 op de Molenkamp. Het was er nog vrij rustig. Een aantal mensen was bezig met het verponden van aardappels.  Na de koffie even snel naar Fonville. Ik kreeg een begonia en een andere bloeiende plant mee. Een azalea van vorige week had ik ook nog. Lang niet voldoende om iedereen van bloemen te voorzien. We besloten deze drie planten aan het einde van de uitgifte pas uit te geven. Intussen was de bus uit Cothen gearriveerd en konden we de kratten verder verrijken met bloemkool, pompoen, rode kool, winterwortel, pastinaak, paprika en aardappelen. De bus ging opnieuw op pad , nu om bij de winkels de producten op te halen, die over waren en niet meer verkocht konden worden.

Gisteren had de bus de verjaardagdozen voor de maand januari al opgehaald bij VB-Nieuwegein. Ook die konden we vandaag al uitreiken.

Giften: De Dorpskerk in De Bilt liet een krat lang houdbaar bezorgen. Van de Centrumkerk kregen we via Wim Zaal een doos lang houdbare producten. Ook de Rietakkerschool had donderdag al weer 2 dozen fruit gebracht. Van Huize het Oosten kwam ca 160 pakken melk en ongeveer 150 pakjes kaas Van de hervormde gemeente in Westbroek kwamen 2 kratten met producten. Een mevrouw kwam aan de deur en bood een doos met kruidnoten aan. Een bekende heer bracht weer een zak appels . De Immanuelkerk  schonk een krat met levensmiddelen en van de Maria Christinakerk kwamen 2 dozen  met levensmiddelen.

Intussen waren we klaar voor de lunch.

Om 12.30 uur konden we de deuren openen.

Tijdens de uitgifte kwam Maarten nog met een halve bus vol artikelen van de AH. Met hulp van Moris en Carly, die toevallig even langs kwam, hebben zij al deze spullen via de achteringang naar het magazijn gebracht.

Er waren 57 pakketten gemaakt voor 176 personen, 1 afgemeld, 2 niet geweest, 2 zijn tijdelijk niet actief. Er waren 2 nieuwe afnemers en 1 herintreder. Geen uitgeschreven.