Voor wie is er voedselhulp? - Voedselbank De Bilt
62
page-template-default,page,page-id-62,page-child,parent-pageid-26,cookies-not-set,eltd-core-1.3,averly-ver-1.8,,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-main-style1,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,eltd-dark-header

Voor wie is er voedselhulp?

Voedselbank De Bilt / Voedselhulp / Voor wie is er voedselhulp?

Voedselhulp is bedoeld voor mensen wonend in de gemeente de Bilt, dus in Bilthoven, de Bilt, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk of Westbroek, die in ernstige financiële problemen zijn geraakt. Het gaat er dan om dat men, na aftrek van de vaste lasten als licht, gas, water, huur, vervoer, belasting en aflossing van schulden, te weinig overhoudt om voedsel en kleding te kopen.

Toelatingscriteria voor voedselhulp

Onze voedselhulp is noodhulp en is een aanvulling op datgene wat onze afnemers (“klanten”) zelf kunnen doen. Van onze afnemers wordt verwacht dat zij zullen meewerken aan het vinden van oplossing voor hun financiële probleem. We noemen dat: “Geen voedselhulp zonder traject”. Soms is het belangrijk dat mensen even op adem kunnen komen voordat zij (weer) in contact worden gebracht met professionele hulpverlening.

Indien er aan leefgeld per maand minder overblijft (per huishouden) dan € 135,- plus € 95,- per inwonend gezinslid dan kunt u in aanmerking komen voor voedselhulp. De normbedragen per maand per gezin zijn dan (voorbeelden):

€ 230 – 1 volwassene
€ 325 – 2 volwassenen
€ 325 – 1 volwassene en 1 kind
€ 420 – 1 volwassene en 2 kinderen
€ 515 – 2 volwassenen en 2 kinderen
€ 515 – 1 volwassene en 3 kinderen

Het normbedrag voor toelating conform criteria en de grootte van de voedselhulp worden met name bepaald door het aantal inwonende gezinsleden.

Hoe lang krijgt u voedselhulp?

U krijgt 13 weken (3 maanden) voedselhulp. Zijn die 13 weken voorbij en wilt u nog langer een voedselhulp ontvangen, dan wordt opnieuw beoordeeld of u nog aan de normen voldoet. Zo ja, dan krijgt u opnieuw voor 13 weken voedselhulp. Het verstrekken van voedselhulp stopt als uw financiële problematiek is opgelost of sterk is verbeterd, maar in elk geval na drie jaar.

Als er sprake is van onwil bij de klant om weer zelfredzaam te worden, wordt de voedselhulp gestopt.

Meer informatie vindt u in de uitgebreide toelichting op de criteria.