Gastvrouw/-heer (vrijwilliger uitgifte) | Voedselbank De Bilt
391
page-template-default,page,page-id-391,page-child,parent-pageid-24,eltd-core-1.1.1,averly-ver-1.8,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-main-style1,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-slide-from-top,eltd-dark-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Voedselbank De Bilt / Vrijwilliger worden / Gastvrouw/-heer (vrijwilliger uitgifte)

Voedselbank De Bilt verzorgt wekelijks voedselpakketten voor mensen die in de financiële problemen zijn geraakt, en te weinig geld overhouden om voedsel en kleding te kopen. Dit doen we met zo ́n 65 (onbetaalde) vrijwilligers. Kom jij ons team versterken? Wij zoeken een:

Gastvrouw/-heer (vrijwilliger uitgifte)

Functieomschrijving

Op vrijdagochtend worden de levensmiddelenpakketten klaar gemaakt die ‘s middags door de afnemers opgehaald worden. Binnenkort verandert de voedselbank in een voedselbankwinkel, met meer openingstijden. We zoeken daarom meer mensen die gastvrouw of gastheer kunnen zijn.

Taken

  • De gastvrouw/-heer maakt de ontvangstruimte gereed door op de tafel koffie, thee, kopjes en evt. wat lekkers klaar te zetten.
  • Hij/zij helpt de mensen bij het vullen van hun boodschappentassen met de levensmiddelen en voegt daar in overleg met de mensen de gekoelde en diepgevroren levensmiddelen aan toe.
  • De vrijwilligers ruimen na de uitgifte met elkaar alle ruimtes op: het magazijn, de ontvangstruimte, de keuken en het toilet.
  • We verwachten van de vrijwilliger dat hij/zij ook meewerkt bij bijvoorbeeld supermarktacties

Gewenst profiel

  • Sociale aanpakker
  • Kan discreet met de situatie omgaan
  • Communicatieve en empathische kwaliteiten

Inzet : De functie omvat 3 uren op vrijdagen.

 

Ons aanbod

Wij bieden een afwisselende functie met veel vrijheid in een sociale organisatie. Je hebt contact met allerlei verschillende mensen. Je draagt rechtstreeks bij aan het verbeteren van de situatie van circa 250 volwassenen en kinderen. Mede door jouw inzet vinden er extra donaties (zowel voedsel als geld) plaats, staan mensen positief tegenover de Voedselbank en is er waardering voor onze vrijwilligers.

Interesse?

Heb je interesse in deze functie, of wil je meer weten? Stuur dan een e-mail naar een van onze coordinatoren via coordinator@voedselbankdebilt.nl of bel het algemene nummer van Voedselbank De Bilt: 030 751 4601 (op vrijdagen tussen 9.30 en 15.00 uur).

Voor meer informatie over Voedselbank De Bilt:  www.voedselbankdebilt.nl en volg / like ons op Facebook, twitter, Instagram of LinkedIn.